4.13.2012

El clown Gonzo Velasko passa per la carpa de circ de Valls en plena gira europea
El clown Gonzo Velasko passa per la carpa de circ de Valls en plena gira europea thumbnail

“Sens dubte, és una de les actuacions més especials de les que hem programat des que vam començar”, explica David Sancho de Cia.
Passabarret. “Sabem que la gent no és molt conscient de la magnitut que poden tenir determinats artistes. Hi ha pocs pallassos famosos: no són ni futbolistes ni personatges televisius. Però tenir a un intèrpret de l’alçada de Gonzo Velazko a Valls és un autèntic orgull”, afegeix.

L’espectacle unipersonal ‘Corto Cirqyto’ arribarà el proper diumenge, 15 d’abril, a l’escenari de la carpa que Cia. Passabarret té instal·lada als jardins de Casa Fèlix.

Gonzo Velazko és un artista argentino-veneçolà que ha recorregut tot el món amb els seus espectacles. Té un estil molt personal i ofereix una visió del clown que dista sensiblement de la concepció europea. Ha treballat a Xile, Bolivia, Perú, Ecuador, Colombia, Guatemala, Mèxic, El Salvador, Nicaragua, República Dominicana, Estats Units, França, Bèlgica, Holanda, Itàlia, Anglaterra, Suissa o Romania, i ha participat en diferents expedicions de Pallassos sense Fronteres. Està especialtzat en comèdia física, inspirada en el treball de figures com Charles Chaplin, Buster Keaton, Laurel y Hardy o Harold Lloyd. “En aquest espectacle em dedico a descarregar energia, literalment, provocar un curtcircuit amb el públic”, explica el propi Gonzo. “M’agrada desubicar-los de la seva realitat habitual per entregar-lis a canvi una mica de felicitat, i aprofitar que el públic està receptiu per emetre una visió personal meva sobre el món que estem vivint”.

L’artista, que té seu fixa a Veneçuela, arriba a Valls tot acabant la seva gira Europea. Acaba de tornar de Bèlgica i en breu farà les maletes per tornar a casa. Però no és el primer cop que actúa a Europa. Gonzo és tot un viatger que ha treballat a companyies de gran reputació com la francesa Les Plasticiens Volants. La seva tasca artística l’ha portat també ha desenvolupar projectes socials a tota Llatinoamèrica.

El mes d’abril és un mes pràcticament dedicat de manera íntegra als pallassos dins de la programació que Cia. Passabarret ofereix, setmana rera setmana, a la carpa dels jardins de Casa Fèlix. De fet, la setmana passada ja va trepitjar la pista del circ vallenc l’artista italià Camilo Clown. “Unir tècniques de circ i espectacles de clown afavoreix l’assistència de públic infantil a la carpa”, comenta Jordi Gómez, de Cia. Passabarret. Camilo Clown va oferir un espectacle molt pensat per a famílies, amb la participació de grans i petits i amb un llenguatge ideal, molt a l’abast de tothom. “Hi ha webs especialitzades en activitats familiars, com ExploraTGN, que s’han fet molt de ressó del que estem fent aquí a Valls. Precisament busquem arribar a aquest públic, famílies, sense deixar de banda al públic adult aficionat al circ, que també poden trobar espectacles més atrevits com el que arriba aquest cap de setmana, amb un ritme més trepidant i tècnica circense a l’abast de tots els públics”, afegeix. El mes vinent, però, tindrà una programació més circense, amb espectacles de tècnica i algun mag, que complementaran la proposta.

De cara també al proper mes de maig, Cia. Passabarret oferirà una nova imatge a l’interior de la carpa de circ. Properament s’instal·larà a l’interior de la vela una grada de grans dimensions per al públic. “Estem fent les coses poc a poc”, comenta David Sancho. “Tenir la carpa muntada de manera fixa ens ha servit per poder deixar-la totalment preparada per a actuar-hi a dins. Tot està fet a mida, des del disseny fins a les instal·lacions elèctriques. Ens faltava la grada i la pista, i ara la grada ja la tenim pràcticament aquí. Tindrà un aforament per a 210 persones sentades en banc corregut”, afegeix. En realitat, la visual crida l’atenció. Un circ en miniatura amb totes les instal·lacions reals d’un circ de gran format. Tot ideat i creat a la capital de l’Alt Camp.

L’espectacle ‘Corto Cirqyto’ de diumenge es farà en doble passe, a les 12h i a les 18h. El preu de l’entrada és de 5€. Podreu trobar més informació al web de la companyia www.passabarret.com.