Passa al contingut principal

El clown Gonzo Velasko passa per la carpa de circ de Valls en plena gira europea




El clown Gonzo Velasko passa per la carpa de circ de Valls en plena gira europea thumbnail

“Sens dubte, és una de les actuacions més especials de les que hem programat des que vam començar”, explica David Sancho de Cia.
Passabarret. “Sabem que la gent no és molt conscient de la magnitut que poden tenir determinats artistes. Hi ha pocs pallassos famosos: no són ni futbolistes ni personatges televisius. Però tenir a un intèrpret de l’alçada de Gonzo Velazko a Valls és un autèntic orgull”, afegeix.

L’espectacle unipersonal ‘Corto Cirqyto’ arribarà el proper diumenge, 15 d’abril, a l’escenari de la carpa que Cia. Passabarret té instal·lada als jardins de Casa Fèlix.

Gonzo Velazko és un artista argentino-veneçolà que ha recorregut tot el món amb els seus espectacles. Té un estil molt personal i ofereix una visió del clown que dista sensiblement de la concepció europea. Ha treballat a Xile, Bolivia, Perú, Ecuador, Colombia, Guatemala, Mèxic, El Salvador, Nicaragua, República Dominicana, Estats Units, França, Bèlgica, Holanda, Itàlia, Anglaterra, Suissa o Romania, i ha participat en diferents expedicions de Pallassos sense Fronteres. Està especialtzat en comèdia física, inspirada en el treball de figures com Charles Chaplin, Buster Keaton, Laurel y Hardy o Harold Lloyd. “En aquest espectacle em dedico a descarregar energia, literalment, provocar un curtcircuit amb el públic”, explica el propi Gonzo. “M’agrada desubicar-los de la seva realitat habitual per entregar-lis a canvi una mica de felicitat, i aprofitar que el públic està receptiu per emetre una visió personal meva sobre el món que estem vivint”.

L’artista, que té seu fixa a Veneçuela, arriba a Valls tot acabant la seva gira Europea. Acaba de tornar de Bèlgica i en breu farà les maletes per tornar a casa. Però no és el primer cop que actúa a Europa. Gonzo és tot un viatger que ha treballat a companyies de gran reputació com la francesa Les Plasticiens Volants. La seva tasca artística l’ha portat també ha desenvolupar projectes socials a tota Llatinoamèrica.

El mes d’abril és un mes pràcticament dedicat de manera íntegra als pallassos dins de la programació que Cia. Passabarret ofereix, setmana rera setmana, a la carpa dels jardins de Casa Fèlix. De fet, la setmana passada ja va trepitjar la pista del circ vallenc l’artista italià Camilo Clown. “Unir tècniques de circ i espectacles de clown afavoreix l’assistència de públic infantil a la carpa”, comenta Jordi Gómez, de Cia. Passabarret. Camilo Clown va oferir un espectacle molt pensat per a famílies, amb la participació de grans i petits i amb un llenguatge ideal, molt a l’abast de tothom. “Hi ha webs especialitzades en activitats familiars, com ExploraTGN, que s’han fet molt de ressó del que estem fent aquí a Valls. Precisament busquem arribar a aquest públic, famílies, sense deixar de banda al públic adult aficionat al circ, que també poden trobar espectacles més atrevits com el que arriba aquest cap de setmana, amb un ritme més trepidant i tècnica circense a l’abast de tots els públics”, afegeix. El mes vinent, però, tindrà una programació més circense, amb espectacles de tècnica i algun mag, que complementaran la proposta.

De cara també al proper mes de maig, Cia. Passabarret oferirà una nova imatge a l’interior de la carpa de circ. Properament s’instal·larà a l’interior de la vela una grada de grans dimensions per al públic. “Estem fent les coses poc a poc”, comenta David Sancho. “Tenir la carpa muntada de manera fixa ens ha servit per poder deixar-la totalment preparada per a actuar-hi a dins. Tot està fet a mida, des del disseny fins a les instal·lacions elèctriques. Ens faltava la grada i la pista, i ara la grada ja la tenim pràcticament aquí. Tindrà un aforament per a 210 persones sentades en banc corregut”, afegeix. En realitat, la visual crida l’atenció. Un circ en miniatura amb totes les instal·lacions reals d’un circ de gran format. Tot ideat i creat a la capital de l’Alt Camp.

L’espectacle ‘Corto Cirqyto’ de diumenge es farà en doble passe, a les 12h i a les 18h. El preu de l’entrada és de 5€. Podreu trobar més informació al web de la companyia www.passabarret.com.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape