6.19.2012

El Circalira de Ripoll es consolida en la 3ª edició   
Publicat per Oscar Romero (Directa) 19/06/2012 

El Circalira en la seva tercera edició va omplir de color l'oxidada plaça de la Lira de Ripoll. L'Associació del Ripollès de Circ (ARC) va organitzar el passat dissabte 9 de juny la tercera edició d'aquesta festa de les arts circenses que es celebra cada any i que ja és tot un referent a la comarca. Al matí van tenir lloc els tallers de circ, malabars, monocicle i cable de funambulisme. També es van fer diversos jocs de teatre i cooperació per al públic infantil. 

No van faltar les sempre espectaculars i gegants bombolles de sabó fabricades per en Shaun. A la tarda el cercavila amb pallassos, xanquers, música i molta emoció. La jornada va acabar amb un combinat de circ a la plaça -gairebé plena- on es va poder gaudir de números de monocicle, malabars de foc i clown, entre d'altres. A més de les artistes ripollenques, la festa va comptar amb la presència d´artistes i talleristes d'altres companyies, com In Extremis (Barcelona) i Bezerkaz (Regne Unit). 

Però l'espectacle no és l'única vessant del Circalira. L'ambientació i decoració de la plaça prèvia a la festa és un procés de creació artística col.lectiva. Alguns dies abans de la jornada es busquen els materials, que solen ser reciclats, i es pensa com utilitzar-los. "Busquem la interacció entre artistes i veïnes" diu la Daniela, membre d'ARC. Enguany es van aconseguir tires de plàstic de colors reciclades a una empresa de la comarca que es van trenar configurant una instal.lació artística molt vistosa que penjava de la palanca de la Lira. 

CIRC SOLIDARI AMB PALESTINA 

També en el marc del Circalira va tenir lloc la xerrada d'en Matt, voluntari de la companyia The Freedom Theatre, de Palestina. En Matt va presentar diversos projectes de teatre i circ que han denunciat l´ocupació militar israelina de Palestina realitzant, per exemple, números de circ i performances als check-points o davant del mur que va construir Israel. La història més commovedora que va explicar va ser la d'un grup de teatre de Jenin, documentada en la pel·lícula Arna's Children, el director de la qual va ser assassinat.