6.15.2012

on són els ideals? els lideratges? els valors ? la moral ?


EUFEMISMES D’HUMOR FÚNEBRE:

DAVID MORGADES. Els nous polítics fan bufar el vent dels eufemismes com a forma de transmetre el que no ens volen dir, o simplement el que ens volen dir però creuen que no ho poden dir i que si de cas algú ja ho interpretarà. A la televisió ja fa temps que creixen un reguitzell de clixés innovadors que exhibeix les llengües parlamentaries de CiU com ara: línees vermelles, xoc de trens, geometria variable  i moltes d’altres que en aquest moment no em venen al cap. Ara fins i tot si suma el govern del PP que vol estar a la moda i ens instrueix dient que no s’ha de dir rescat sinó línees de crèdit, homes de negre en vés d’inspectors i altres collonades al llindar de l’estupidesa.
Bé doncs, els ciutadans potser ens haurem d’acostumar a dir que els banquers no ens roben sinó que ens gestionen els diners d’una forma peculiar, que els polítics no són uns incompetents sinó que regenten càrrecs on la seva gestió no progressa adequadament. Que el Sr. Rajoy no menteix sinó que està minimitzant la realitat i que Espanya no espolia Catalunya sinó que li alleugera la butxaca perquè no li pesi tan. O si ho preferiu que no es paguen peatges a les autopistes sinó que s’ajuda responsablement a finançar carreteres més segures i fins i tot que als treballadors no ens retallen drets sinó que ens ajuden a recol-locar-nos a la nova societat.
El club de la comèdia no en rasca en aquest circ en què s’ha convertit la política, on són els ideals? els lideratges? els valors ? la moral ? no queda res, res de res, només queda la hipocresia i la indignació d’una ciutadania que es frega els ulls i no es creu el que veu. Perdoneu volia dir que la manca d’ideals són una petita disminució d’una aspiració estètica, que la desaparició de valors són una inadvertida fuga d’una doctrina passada o que la pèrdua de moral és un comportament desencaixat a l’alça.
Ara sí que ho heu entès d’arrel, oi?