6.14.2012


Vuit companyies catalanes desembarcaran a l'OFF del Festival d'Avinyó gràcies a l'IRL


Compañías Catalanas Participantes En El OFF De Avignon
Foto: EUROPA PRESS
BARCELONA, 14 Jun. (EUROPA PRESS) -
   Un total de vuit companyies de l'escena contemporània de Catalunya i les illes Balears desembarcaran del 6 al 29 de juliol a l'OFF del Festival d'Avinyó (França) de la mà d'un programa d'internacionalització de l'Institut Ramon Llull (IRL).
   El director del IRL, Vicenç Villatoro, i el director adjunt, Àlex Susanna, han presentat aquest dijous en roda de premsa les companyies de circ, dansa, teatre, marionetes i cabaret que formen part d'un programa que té "desig de continuïtat".
   Les companyies participants a 'Avinyó à la Catalane' són Eia, que presentarà el muntatge de circ 'Capes', Cor de Teatre, que portarà al públic infantil 'Operetta', i els pallassos Els Excèntrics amb 'Rococó Bananes'.
   La Companyia Pelmànec presentarà una revisió del clàssic de 'Don Juan', 'Don Juan, memoria amarga de mi'; la clown Alba Sarraute portarà 'Mirant a Yukali'; el ballarí Pere Faura farà el seu particular 'Striptease'; la Companyia Mariantònia Oliver presentarà 'Petita lluna' i la mímica de Katraska estarà present amb 'MicroGloPhonE'.
   El Festival d'Avinyó oficial, creat el 1947, és un dels més importants del món, i el seu germà 'indie', l'OFF, va néixer el 1963 i ha crescut ràpidament.
   La cita reuneix cada any més d'un miler d'espectacles, 400.000 espectadors i 4.000 programadors, bàsicament de procedència francesa.