7.18.2012


30 artistes internacionals mostraran “ l’art de les acrobàcies del circ” en Vila-real
El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, considera que “ aquest nou esdeveniment s’emmarca en la línea que estem duent en matèria de festivals per atraure un turisme cultural a la nostra ciutat”
Vila-real
· La Rodalia.es
· 17/07/2012
· 18:57:58

Etiquetas: Ocio Vila-real

El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha presentat el Festival Malabara’t que tindrà lloc el cap de setmana del 10, 11 i 12 d'agost en l'ermitori de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real “en el millor entorn que tenim per a exhibir l'art d'aquestes tècniques en la nostra ciutat”. Seran més de 30 artistes, la majoria d'ells de la Comunitat, “encara que també hi ha moltes artistes procedents d'Argentina, Israel o Holanda”, els encarregats durant tot el cap de setmana d'ensenyar als vila-realencs “la disciplina i l'art dels malabars”, segons Ibáñez.


El festival Malabara’t ja va fer la seua primera aparició a Vila-real fa dos anys “i davant la bona acollida i acceptació per part del públic”, segons la directora del Festival, Marta Martin, enguany torna a repetir-se “aconseguint un major suport per part de la regidoria de Cultura”. El Festival compta “amb un cartell molt llaminer i molt interessant, ja que venen artistes de major qualitat i és més internacional que el primer” ha destacat Martin.


Entre les novetats per a enguany està la celebració d'una cercavila de benvinguda pels carrers de la ciutat previst per al divendres 10 d'agost, i la batucada sambalea que es realitzarà el dissabte a partir de les 12 de la nit. A més s'ha habilitat un espai, anomenat Zona Off, “on tot el món podrà exhibir la seua modalitat i la seua tècnica” segons Martin.


El divendres 10 i dissabte 11 d'agost hi ha programats dos espectacles dirigits a un públic familiar “on esperem repetir l'èxit d'assistència del primer any”. El Festival conta a més amb tallers dirigits tant a un públic “més professional i preparat” com també per a tota “aquella gent que tan sols vol participar i practicar alguna acrobàcia”. Referent a això el coordinador de festivals de la delegació de Cultura, Pau Ayet, ha explicat que es tracta d'un festival que combina ambdós aspectes ja que d'una banda hi ha “exhibicions sobre la disciplina del malabar i per un altre, tallers en els quals s'ensenya a la gent l'art i les tècniques dels professionals del circ”.


Encara que el Festival estava previst que acabara el diumenge 12 al migdia “gràcies a l'Ajuntament hem pogut programar un nou espectacle i podrem allargar el festival durant tot el diumenge”, ha assenyalat la directora de Malabara’t.


“Aquest nou esdeveniment cultural s'emmarca en la línia que estem duent en matèria de festivals per a atraure un turisme cultural a la nostra ciutat” ha explicat Ibáñez qui ha assenyalat també “que el turisme cultural té un valor afegit que a Vila-real significa el 7% del PIB””. Per a l'edil de Cultura, “es tracta d'un sector que pot servir de puntal en la nostra societat i, per tant, en temps de crisi, és necessari remarcar aquesta dada, i més ara que estem veient les retallades que està aplicant el PP en aquest sector” ha conclòs.