7.15.2012

DECLARACIONS SOBRE ELS AJUSTOS Mascarell: "la pujada de l'IVA és desmesurada, desproporcionada i crea un greuge comparatiu"

 Ferran Mascarell, no ha dubtat  retallam  a Catalunya la cultura 
 Los  Españoles  no han dudtat  a puja el IVA sobre la Cultura del 8% al 21%.
una banda de lladres...............................


El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no ha dubtat a l'assegurar que la pujada de l'IVA en l'àmbit del sector cultural --cines, teatre, concerts i dansa-- és "totalment desmesurada i desproporcionada" i ha augurat que suposarà un "greuge comparatiu" en relació amb a la resta de països europeus. "Aquest increment no ajudarà a millorar el consum cultural ni tampoc contribuirà o millorarà l'àmbit cultural català", ha destacat.
zoomFerran Mascarell, conseller de Cultura.
Ferran Mascarell, conseller de Cultura. ACN / Palafrugell
Mascarell ha ressaltat que existeixen "elements incoherents" en el paquet de mesures aprovades per l'Estat espanyol i ha demanat al Govern de l'Estat que es fixi en altres països europeus que mantenen un IVA més reduït per als productes culturals i segueixi aquesta via.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha llançatdures crítiques contra la pujada de l'IVA del 8% al 21% de bona part dels serveis culturals, com les entrades de cine, teatre, música, circ i altres espectacles esportius, entre altres.

PROBLEMES COMPARATIUS

Mascarell ha explicat que després de reunir-se amb diversos membres i empresaris del sector cultural té "la sensació" que el sector està "disposat a fer sacrificis a causa de la situació econòmica", però que els membres del sector cultural creuen que la pujada de l'IVA aprovada aquest divendres passat és "desmesurada i desproporcionada". "Aquest augment ens col·loca fora dels IVA dels països veïns i crea problemes i greuges comparatius", ha assenyalat el conseller.
Segons Mascarell, aquesta pujada tampoc "contribuirà a la millorar el consum cultural" i, en el cas català, el conseller ha destacat que l'augment d'aquest impost no suposarà "un retorn o una augment de les ajudes o ingressos en l'àmbit del sector cultural a Catalunya". "És una mala notícia, una proposta que no ajuda a crear més consum, i no podem considerar-la positiva", ha afegit el conseller.
Respecte a les paraules del secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, que ha demanat la seva sortida d'un Govern que està "plenament d'acord" amb les mesures de Rajoy, Mascarell ha explicat que no té "res a dir" i que hi ha coses "més importants que l'opinió del senyor Balmón", ha ressaltat.