7.26.2012


El col·lectiu d'arts escèniques valencià demana reunir-se amb Fabra per la "desastrosa situació" del sector

Artes Escénicas
Foto: TEATRES GENERALITAT
VALÈNCIA, 25 Jul. (EUROPA PRESS) -
   Diverses associacions d'arts escèniques de la Comunitat Valenciana demanen "una reunió urgent" amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra, per a abordar la "desastrosa situació" en què, segons la seua opinió, es troba el sector.    
   La decisió s'ha adoptat a una reunió celebrada este dimecres entre els representants de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians; (Associació de Professionals de Dansa de la Comunitat Valenciana; Associació Valenciana d'Empreses de Dansa; Associació Valenciana d'Empreses Productors de Teatre i Circ, Associació de Gestors i Gestors Culturals del País Valencià i Federació d'Espais Teatrals Independents.
   Estes entitats han acordat constituir una comissió permanent com a conseqüència "del progressiu deteriorament del teixit escènic de la Comunitat en la seua totalitat". "Teatre, dansa, circ, sales, a més de totes les empreses i professionals del sector, constaten l'enorme reculada que s'ha produït a la Comunitat Valenciana durant últims anys, la perduda de competitivitat i de feina en comparació d'altres comunitats, abocant el sector valencià a una situació límit", informar estos col·lectius en un comunicat.
   A més, han expressat la seva disposició a "vetllar perquè la Generalitat, per descomptat dins del marc de restriccions que imposa la gravetat de la delicada situació i de la crisi actual, no es desentenga del seu compromís amb la cultura i amb les arts escèniques". "Que no es desentenga dels ciutadans i col·labore amb el manteniment i creació de llocs de treball que suposa el sector de les arts escèniques, considerat tot el sector de la cultura com sector estratègic", han puntualitzat.
   Les entitats asseguren que van a fer "totes aquelles accions que conjuntament estimen oportunes al llarg dels pròxims mesos, amb el propòsit de sensibilitzar a l'opinió pública, així com per buscar i aplicar solucions de consens amb la Generalitat valenciana, que frenen el progressiu deteriorament actual, possibiliten la recuperació del públic i una oferta digna per a la nostra societat. Solucions que impedisquen que la totalitat de professionals es vegen obligats a emigrar o desaparèixer".

AGRAÏMENT AL CVC

   Els professionals "agraïxen i compartixen la preocupació mostrada pel Consell Valencià de Cultura a l'advertir la delicada situació i de les greus conseqüències que les mesures adoptades fa poc comportaren per al sector de la cultura", ja que "la pujada de l'IVA se suma ara a les permanents retallades econòmics sofrits els últims anys".
   Per tot això, sol·liciten com a primera mesura, "una reunió urgent de tot el sector amb Alberto Fabra per a exposar-li la gravetat de l'actual situació, la necessitat de buscar i aplicar amb urgència mesures positives i d'estímul que permeten que este sector no desaparega o es veja obligat a la marginalitat absoluta, com ja està ocorrent ara mateix".
   Finalment, la comissió té previst reunir-se la setmana que ve per a decidir quals seran les següents accions, constituint-se al mateix temps en 'Observatori permanent' de les arts escèniques.