8.22.2012

Desenes de funcionaris de l'Ajuntament de la Bisbal es van manifestar ahir contra el pla d'ajustament del govern local amb retrets del comitè a l'avís de l'alcalde, Òscar Aparicio, que si no s'adopta cap mesura es podrien veure abocats a no pagar nòmines a principis del 2013. La presidenta del comitè unitari, Pilar Sadornil, va acusar l'executiu del PSC i CiU de “sembrar la por entre els treballadors” perquè acceptin els cinc acomiadaments, i va insistir que “no hi ha cap informe econòmic recent” que els avali.
Per Sadornil, les baixes al geriàtric, la policia local i l'escola bressol deixaran els serveis sota mínims perquè al cos de seguretat hi ha dos agents que han de cursar formació i a la llar d'infants hi haurà tres treballadores absents per maternitat o excedència.
El comitè de treballadors també defensa que el govern municipal no computa l'estalvi previst per la retallada de la paga de Nadal (250.000 euros) i l'increment de l'IBI (300.000 euros), i creu que es podria estalviar en sous de regidors –retornant-los al nivell anterior al canvi de govern–, en la festa major o la fira de circ.