9.26.2012

ARTS DEL MOVIMENT CIRC TEMPORADA A LA VISTA 2012-2013
Del 13 al 16 de desembre 2012
BARÓ D’EVEL CIRK CIE.
Mazùt
Compra entrada
More Sharing ServicesCompartir
L
’ESPECTACLE
La
companyia Baró d’Evel torna al Mercat per presentar el seu nou espectacle Mazùt, treballat en residència al Mercat i al centre de creació L’animal a l’esquena i que s’estrenà el juliol al festival Montpellier Danse. Blai Mateu i Camille Decourtye proposen tornar a l’essència natural de l’ésser humà i ho fan partint de l’animalitat i l’instint, conceptes en què la companyia s’ha submergit desgranant una poètica intimista, un dels seus trets d’identitat. Els sons de la natura i del propi cos creen universos sonors naturals, com unes gotes de pluja, a més a més de composicions musicals. La companyia ha buscat la singularitat del projecte, la transformació i el canvi, i en aquesta peça ha variat de format, passant de l’envelat a la sala. Precisament Mazùt vol dir, en grec i en rus, canvi. Aquesta creació s’emmarca en una dinàmica pluridisciplinària i transfronterera en col·laboració amb artistes francesos, com Bonnefrite, i catalans, com la companyia Malpelo, enfortint la seva identitat francocatalana.

LA COPMPANYIA
B
aró d’Evel Cirk Cie, creada el 2001 per Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias, va actuar al Mercat amb el seu deliciós espectacle La Sort du Dédans, una coproducció del propi Mercat, obtenint un gran reconeixement de la crítica i el públic i guardonat amb el Premi Nacional de Circ de Catalunya. Han representat els seus sis espectacles a nombrosos països, amb més de 550 funcions. Amb Mazùt gaudirem d’una de les companyies més singulars del circ europeu on l’acrobàcia i l’intimisme es fusionen de la forma més natural.

Baró d’Evel és una de les companyies associades al Mercat de les Flors.

Del 7 al 10 de febrer de 2013
COMPANYIA DE CI
RC “EIA”
Capas
Compra en
trada
More Sharing ServicesCompartir
L’ESPECTACLE
Cap
as és un espectacle ple de poesia i humor en què les arts del circ es barregen amb la música en directe i amb la dansa i on els intèrprets es despullen de les capes que els cobreixen per desvetllar els seus secrets. Amb petites disputes i jocs, l’espectacle ens porta a un lloc familiar fet d’encontres calorosos i festius.

Al ritme de bateria i de càntics italians, un armari gegant central es desplega revelant les seves múltiples capes. La música i el moviment donen la tonalitat, treballats alternativament amb energia, dolçor i autoironia. Els artistes exploren la varietat de ritmes i el potencial expressiu del gest tècnic. Mans a mans, equilibris acrobàtics, salts mortals i piràmides humanes en moviment, els portés acrobàtics es declinen sota totes aquestes possibilitats per explorar les capes de la personalitat i de la societat, oferint al mateix temps diferents claus de lectura de l’espectacle.

LA COMPANYIA
La
Companyia de Circ ”eia “(”si” a Sardenya, en francès “élans imprevus accordés”, en castellà “impulsos imprevistos acordados”) sorgeix de la fusió de dos grups: Armando Rabanera, Fabrizio Giannini i Cristiano DellaMonica (Cirque Vague, Circo de la Sombra i Le Grand Osimo Orchestra) i Francesca Lissia i Celso Pereira(Celso i Frana), gràcies a les ganes d’explorar i confrontar les seves maneres de fer circ. Es van conèixer a Madrid i, després de emprendre diferents camins per Europa, quatre anys més tard es van retrobar per desenvolupar aquest projecte. Amb formacions i camins diferents, són precisament les particularitats artístiques de cadascun d’ells el que representa el punt fort d’aquesta formació.
Del 12 al 14 d'abril de 2013
COMPANYIA O ÚLTIMO MOMENTO
Ce qui reste
Compra entrada

More Sharing ServicesCompartir
L
’ESPECTACLE
Aquest espectacle sorgeix de la trobada entre dos acròbates sobre la perxa xinesa, Paulo Dos Santos i Guillaume Amaro, i també del desig de confrontar els diferents punts de vista i crear noves possibilitats a partir de la mirada del seu director d’escena, Olivier Antoine.

Ce qui reste va més enllà de la perxa xinesa, utilitzant altres elements com la dansa, l’acrobàcia, el poste de fusta, la música i el vídeo, que s’entrellacen harmoniosament. La peça pren la seva inspiració de la novel·la El mariner perdut, d’Oliver Sack, l’home que va confondre la seva esposa amb un barret. Aquest home sense memòria és una verdadera persona o és fruit de la nostra imaginació, producte de la nostra reflexió?

LA COMPANYIA
O Ultimo Momento és una companyia de circ franco-portuguesa creada el 2004 per l’artista de circ portuguès João Paulo Dos Santos i pel músic francès Guillaume Dutrieux, quan es van trobar al Cheptel Aleïkoum, col·lectiu artístic sorgit de la quinzena promoció del Centre National des Arts du Cirque. Amb seu a França, la companyia viatja arreu d’Europa, però també a la resta del món, Àsia i Amèrica del Sud i del Nord, passant per Àfrica. O Ultimo Momento basa els seus espectacles principalment sobre la disciplina del masteler xinès, l’especialitat de João Paulo Dos Santos, però també s’obre a altres aparells i camps artístics.

La companyia va actuar al Mercat de les Flors dins d’un cicle de dansa i circ fa tres temporades amb una coreografia dirigida per Rui Horta.