Passa al contingut principal
  • Inici
    • Notícies
      • Nova edició del Festival de Circ, del 4 al 7 de setembre

Notícies

Nova edició del Festival de Circ, del 4 al 7 de setembre

 
4t Festival de Circ
 
Cultura
31/08/2012 
La Plaça de l’Assemblea de Catalunya esdevindrà un gran circ a l’aire lliure.

Terrassa acull la quarta edició del Festival de Circ, una proposta amb què la ciutat està esdevenint capdavantera en la promoció i difusió d’aquest art. Del 4 al 6 de setembre, la Plaça de l’Assemblea de Catalunya esdevindrà un gran circ a l’aire lliure amb la participació de més d’una vintena d’artistes i vuit companyies de procedències i estils ben diferents. En aquesta ocasió, però, el Festival de Circ tindrà un dia més de durada amb la representació de l’espectacle “Carrousel des Moutons” el divendres, 7 de setembre, al Centre Cultural UNNIM. Per tant, Terrassa viurà quatre jornades dedicades al món del circ amb un ampli ventall d’activitats, ja que les actuacions es complementaran amb tallers infantils, sessions de contes, música i dues exposicions. El Festival de Circ de Terrassa està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa amb la direcció artística i la producció de l’associació terrassenca Tub d’Assaig 7.70.

Com a preludi al Festival, Terrassa acull dues exposicions a la Biblioteca del Districte 4 (Bd4) i a la Biblioteca Central de Terrassa (BCT). La primera és una mostra fotogràfica sobre la trajectòria del festival i de Tub d’Assaig 7.70, que va a càrrec de Marta Garcia Cardellach, fotògrafa i membre d’aquesta associació. Porta per títol “5 anys de circ a Terrassa” i es podrà visitar a la Bd4 fins el pròxim 20 de setembre. La segona exposició presenta els dibuixos realitzats pels infants que van participar al taller de pintura que va organitzar l’associació Culturart durant la Festa Major de La Maurina. Aquesta mostra porta per títol “El circ vist a través dels ulls dels nens i les nenes” i romandrà a la BCT fins el 5 de setembre.

Diversitat de disciplines circenses
Gran part de la programació serà gratuïta i a l’aire lliure, tret característic d’un festival que va néixer l’any 2009 amb l’objectiu de descentralitzar la cultura, potenciar el treball al territori i crear nous públics. Les actuacions tindran lloc als dos escenaris que s’habilitaran a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya: a l’àmbit de la Xemeneia de la Bòbila Almirall i a la banda del carrer d’Infant Martí. En aquests espais tindran lloc 7 espectacles, en horari de tarda i vespre, d’acrobàcies, malabars, clowns, equilibris, trapezi, màstil xinès, màgia i humor, entre d’altres disciplines circenses.

Una de les novetats d’aquesta edició serà la instal·lació d’un espai denominat “yurta” en el qual actuarà la companyia Los Galindos amb la seva proposta “Ursula i Dimitri”. Aquest espectacle serà de pagament, amb un preu de 3€ per localitat que es podrà adquirir al mateix lloc i dia de l’actuació. Aquesta companyia oferirà 6 passis per mostrar les seves habilitats en el transformisme, els hula-hops, els malabars i l’humor gestual: els dies 4 i 5 de setembre a les 18h, les 19h i les 20.30h. També serà de pagament l’espectacle que tindrà lloc el 7 de setembre al Centre Cultural UNNIM.

Cada tarda abans de començar les actuacions, de 18h a 19.30h, es farà el Tastet de Circ: tallers d’aproximació al circ adreçats a les famílies i els seus infants. Podran aprendre equilibris, malabars i aeris. A més, aquest any s’estrenarà el “Cabaret de contes”, un espai habilitat a la zona de gespa on s’explicaran històries sobre el món del circ. Les narracions aniran a càrrec del grup de voluntàries de la Bd4 “Explica’m un conte”, una iniciativa promoguda pel Pla de Barris de La Maurina amb la col.laboració de la BD4. Els contes seran de creació pròpia i estan pensats per acostar el circ als més petits.

I les nits dels dies 4 i 5 de setembre, en finalitzar la programació d’escenari, hi haurà un Espai-off que acollirà propostes musicals, de ball i de circ i alguna altra sorpresa amb una durada d’entre 5-7 minuts per participant. Aquest espai estarà amenitzat per Mago Manu i DJ Tolo. Per participar-hi, només caldrà inscriure’s al punt d’informació del Festival.
Subscriviu-vos a les notícies sobre Cultura

Informació relacionada

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape