9.23.2012

PRIMERA JORNADA

Milers de famílies disfruten de la primera jornada de la Mercè

Els espectacles circenses al castell de Montjuïc i les actuacions infantils del parc de la Ciutadella es converteixen en estrelles matinals

Les festes van viure divendres la seva primera nit amb un espectacle multimèdia que va reunir 32.000 persones davant la Sagrada Família

Dissabte, 22 de setembre del 2012 - 22:10h.ImprimirEnviar aquesta notíciaAugmentar/ Reduir text
Vots:
+0votar a favor
-0votar en contra
El pregó de Lluís Torner (Berga, 1961), físic i director de l'Institut de Ciència Fotònica, ha inaugurat oficialment aquest dissabte a la tarda la Mercè. Però, en realitat, la festa major de Barcelona ja havia començat bastant abans. De fet, milers de barcelonins han aprofitat per estrenar aquest matí de tardor disfrutant d'alguns actes, sobretot, en família. I és que la Mercè, que en aquesta edició ha prosseguit la tendència de donar més lloc a actes diürns i familiars, ha tingut aquesta jornada matinal dos escenaris principals: el castell de Montjuïc el parc de la Ciutadella.
zoomUn moment de l'actuació de Paki Payá, aquest dissabte, al castell de Montjuíc.
Un moment de l'actuació de Paki Payá, aquest dissabte, al castell de Montjuíc. JULIO CARBÓ
La que va ser en un altre temps instal·lació militar, s'està celebrant la festa del circ. Aquest dissabte, el públic assistent, ha pogut disfrutar entre altres, del fantàstic xou de Paki Payà, un grup català --segons diu el programa de festes--, però que es dirigia al públic en anglès. Per aquest mateix escenari passaran aquests dies Circ Circumloqui o la companyia de Mont-real Cirque Éloize, amb el seu vestuari urbanita i els seus malabars i acrobàcies. I també espectacles com 'Ne em tittere pas'.
També la Ciutadella ha estat aquest dissabte territori de famílies amb nens. En molts casos, pares i fills han acabat asseguts al voltant del 'tupper' a la gespa.  Prestidigitació i coreografies de Bollywood amb tocs d'humor han estat part de l'oferta en aquest escenari.

ESTRENA A LA SAGRADA FAMÍLIA

Però els actes familiars van més enllà dels espectacles infantils. De fet, la Mercè va estrenar la seva primera nit de festes divendres a la Sagrada Família, que s'estrena aquest any com a escenari de les festes. Més de 32.000 persones van assistir a partir de les 21.00 hores a la projecció de l'espectacle multimèdia d'animació digital titulat  'Montréal signe l'ode à la vie' a la façana del Naixement del temple. Un èxit per a tots els públics.