10.19.2012

CENTRE DE D´ART I NATURA


BENVINGUTS I BENVINGUDES A L'ESPAI WEB DEL CENTRE D'ART I NATURA 
bastida
El Centre d’Art i Natura de Farrera és una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món. Situat al cor dels Pirineus Catalans, al Pallars Sobirà, el poble de Farrera (25 habitants i 1360 m) gaudeix d’un entorn privilegiat i tranquil ideal per a la reflexió, la inspiració i la creativitat. Sigui individual o en grup, al CAN hi trobareu bon ambient de treball i condicions adequades per a la realització de projectes creatius o d'investigació. 

El medi natural d’alta muntanya, definit pels boscos de coníferes i de fulla caduca, els prats de dall, les pastures alpines i els roquissars, juntament amb l’autenticitat del seu patrimoni cultural, arquitectònic i humà, confereixen un marc únic pel treball de camp, la recerca i l’estudi.

Els equipaments residencials del CAN són senzills i confortables, amb habitacions individuals o dobles, cuina i bany. Els preus són assequibles i varien segons el tipus d'habitació i la llargada de l'estada.

Els tallers disposen de molt bona llum natural, aigua i electricitat, i són també adequats per a la celebració de seminaris, cursos o reunions, (per a 10 a 15 persones).

Més enllà del servei de residència, el Centre d’Art i Natura (CAN) programa beques i intercanvis, cursos i seminaris, exposicions del seu fons d’Art, publicacions i edicions originals, i espectacles i presentacions.

El CAN de Farrera és una iniciativa pública de desenvolupament local al servei de la creativitat i la recerca des de l’any 1996. De titularitat municipal, el CAN es gestiona a través de l’associació sense ànim de lucre Amics del Centre d’Art i Natura de Farrera.

Des dels seus inicis, el CAN participa activament a la xarxa internacional
 Res Artis (International Association of Residential Arts Centres and Networks), és soci fundador de la Xarxa d’Espais de Producció d’Arts Visuals de Catalunya i membre de la xarxa Alliance of Artists Communities. Des del 2010 l'associació Amics del Centre d'Art i Natura de Farrera és membre de Focir, Federació d'organitzacions catalanes internacionalment reconegudes.