10.30.2012

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà


Solidaritat amb Sant Joan de Déu

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà realitzarà una aportació econòmica a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu
L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en el marc del Festival Internacional de Pallassos Charlie Rivel, realitzarà una aportació econòmica al projecte “Mecanismes moleculars implicats en el desenvolupament de les leucèmies infantils” de l’Obra Social de Sant Joan de Déu. El Festival s’organitza des d’una Ciutat Amiga de la Infància i per aquest motiu, entre d’altres accions, es destinen recursos a l’hospital Sant Joan de Déu.
“Mecanismes moleculars implicats en el desenvolupament de leucèmies infantils” es centra en l’estudi de les leucèmies del lactant, considerant com a tals les que es diagnostiquen durant el primer any de vida. Aquests tipus de leucèmies es caracteritzen per tenir un pitjor pronòstic que les leucèmies similars en pacients de més edat. Malgrat que aquest fet podria ser degut a la major fragilitat d’aquests pacients, hi ha evidències importants que ho relacionen directament amb el seu origen prenatal i les especials característiques de les cèl·lules embrionàries. Amb aquest estudi es vol conèixer millor la malaltia i identificar possibles dianes terapèutiques per desenvolupar nous tractaments pel futur.
Els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu centren el seu estudi en les malalties greus però poc prevalents gràcies als fons de l’Obra Social, com és el cas de la investigació en el càncer infantil i juvenil, en la que és un referent científic.
Les famílies i els infants de Cornellà són usuaris per proximitat d’aquest centre hospitalari, que també és un model de drets dels infants hospitalitzats i/o malalts. Des de Cornellà fa temps que s’està treballant en les polítiques d’infància i de suport a les famílies i per aquest motiu UNICEF-Espanya va reconèixer a Cornellà de Llobregat Ciutat Amiga de la Infància fa dos anys. Amb aquest guardó es va posar en valor la tasca portada a terme en el foment dels drets i deures dels infants i el treball que es realitza des del 2002 pel Consell d’infants de la ciutat.
D’altra banda, aquest any s’ha atorgat el guardó “El Somriure del Festival” a l’Associació de Familiars i Amics de nens amb càncer (AFANOC) per la seva tasca adreçada a donar suport a famílies amb infants malalts de càncer.