12.13.2012

als premis a la Prensa

El manresà Jordi Purtí rep tres nominacions als Zirkòlika

Alguns dels artistes nominats a la tercera edició dels Premis ZirkòlikaEFE/REDACCIÓ/MANRESA El muntatge De pas, de la companyia La Industrial Teatrera, nominat a millor espectacle de carrer, posada en escena i direcció, del manresà Jordi Purtí, és un dels favorits dels premi Zirkòlica de Circ de Catalunya, que es lliuraran el proper dia 18. De Pas es va estrenar en la Fira de Tàrrega 2011.
Els Zirkòlika han seleccionat, també, dues iniciatives per a la projecció del circ nascudes a la Catalunya Central. D’una banda, el Circ a les Feixes dels anoiencs Tot Circ, instal·lat a Copons; i de l’altra, l’associació cultural El Galliner i el teatre Kursaal de Manresa. La gala, que reunirà el món del circ català, se celebrarà novament a la vela del Circ Raluy, instal·lada al Port Vell de Barcelona, la presentarà l’artista Guillem Albà i tindrà la música en directe d’Always Drinking Marching Band.
En total hi ha 26 companyies catalanes, artistes i espectacles produïts a Catalunya nominats per a una de les 9 categories dels premis organitzats per Zirkòlika. Amb tres nominacions, a més a més de l’obra De pas, hi ha L’home que perdia els botons, de Circ Pànic (espectacle de circ de carrer, música i posada en escena), i la producció de la fira de circ Trapezi Aprendre, començar a perdre, de la companyia Atempo Circ (espectacle de circ de sala, direcció i posada en escena).
També han estat nominats en la categoria de millors espectacles de vela els circs Raluy i Circo Italiano i en la categoria de millors números de circ els artistes Ingrid Esperanza (suspensió capil·lar); Na cho Flores (equilibris) i Alexander Weibel (cordes múltiples).
El manresà Jordi Purtí, Matías Marré i Andrés Melero aspiraran al premi al millor director; Pscir, Capgirades i Sergio Pla per fer-se amb el guardó a millor artista o companyia novell; i Tub d’assaig competirà amb els manresans El Galliner /Kursaal i els anoiencs Tot Circ com a millors projectes per a la projecció del circ. Durant la gala es lliurarà un desè premi que decidirà el públic que assisteixi a l’espectacle del dia 18.
La Nit del Circ vol ser un estímul per un sector que travessa un “moment agredolç”, segons va exposar ahir el president del jurat, Jordi Gaspar. I és que enguany el percentatge de noves creacions ha disminuït. El pressupost de la tercera Nit del Circ ha passat dels 50.000 euros del 2011 als 30.000 d’enguany. La cerimònia tornarà a proposar un espectacle on es podran veure alguns dels números premiats de la passada edició, dirigits per Ricardo Gallardo. L’any que ve, els guardonats es podrien decidir per votació popular.
Els premis Zirkòlika van ser creats fa tres anys amb l’objectiu de donar notorietat a la creació circense catalana.