3.04.2013

L’11a edició de la Setmana del Pallasso Vallesclown tindrà lloc entre el 9 i el 17 de març


ACTUALITAT  DE CIRC 

Presentació de l'11a edició de la Setmana del Pallasso Vallesclown
ampliar imatge
Dimecres, 27 de febrer
Enguany el festival inclourà una vintena d’activitats

La Setmana del Pallasso de Castellar del Vallès, Vallesclown, celebrarà enguany la seva onzena edició amb una vintena de propostes que es podran veure a diferents escenaris de la vila entre els dies 9 i 17 de març. La iniciativa és organitzada per l’associació cultural La Xarxa de Castellar, amb el suport de l’Ajuntament de la vila.

Entre els esdeveniments previstos en aquesta nova edició de Vallesclown repeteixen la concentració de pallassos, anomenada “La Gran Pallassada”, que enguany se celebrarà el dia 9 de març, i el lliurament del Sabatot Alegre. Per contra, la reducció del pressupost destinat al festival, ha fet que s’hagin hagut d’eliminar altres propostes com les sessions de Cafè Clown i la Fira de l’Infant. Enguany l’aportació municipal s’ha reduït un 76% respecte l’anterior edició.

Més de la meitat de les propostes previstes en el marc de la Setmana del Pallasso 2013 seran, com és habitual, espectacles de reconeguts actors i companyies del món del clown. Així, el públic podrà gaudir de diversos espectacles a l’aire lliure (pl. del Mercat, pl. Major, pl. Calissó, etc.), com L’es3, de la cia. Trifaldó; The Flamingo’s, de Los Herrerita; Pista, pista, de De Mortimers; Miss Umbrella, amb Cirquet Confetti; Banda forània, de Teatre Forani; Musicirc, de Cirquet Confetti; i In situ, de la companyia Boni.

Espectacles de sala i al carrer

L’edició 2013 de Vallesclown es divideix principalment en dos cicles: espectacles de sala i espectacles de carrers. Entre els esdeveniments previstos en aquesta nova edició de Vallesclown repeteixen la concentració de pallassos, anomenada “La Gran Pallassada”, que enguany se celebrarà el dia 9 de març, i el lliurament del Sabatot Alegre. Per contra, la reducció del pressupost destinat al festival ha fet que s’hagin hagut d’eliminar altres propostes com les sessions de Cafè Clown i la Fira de l’Infant.

Més de la meitat de les propostes previstes en el marc de la Setmana del Pallasso 2013 seran, com és habitual, espectacles de reconeguts actors i companyies del món del clown. Així, el públic podrà gaudir de diversos espectacles a l’aire lliure (pl. del Mercat, pl. Major, pl. Calissó, etc.), com L’es3, de la cia. Trifaldó; The Flamingo’s, de Los Herrerita; Pista, pista, de De Mortimers; Miss Umbrella, amb Cirquet Confetti; Banda forània, de Teatre Forani; Musicirc, de Cirquet Confetti; i In situ, de la companyia Boni.

D’altra banda, també s’han programat espectacles en tres recintes tancats (Auditori, Sala d’Actes d’El Mirador i Ateneu): Low cost, de la cia. Katraska; Limitònia, de Kinateka Teatre;Això encara no és un espectacle, una proposta de Toti Toronell; Afina Serafina, de Circ Confetti; i Clowncert inesperat, de la cia. Alcavot. Una altra de les propostes destacades d’aquesta edició de VallèsClown és la conferència El riure que cura, una xerrada coorganitzada per La Xarxa i L’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran que tindrà lloc dimarts 12 de març a l’Auditori, a les 18 hores, i que anirà a càrrec d’Angie Rosales, fundadora i directora de Pallapupas.

Enguany, a més, es podrà gaudir, per segon any consecutiu, de la projecció d’una pel·lícula, que en aquesta ocasió serà Dumbo, el clàssic de Walt Disney estrenat fa més de 70 anys, que es podrà veure dissabte 9 de març, a les 18 hores, a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

Sabatot Alegre per a la companyia La Tal

La companyia d’espectacles La Tal serà enguany la destinatària del Sabatot Alegre, un guardó en reconeixement de les iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquen per la seva importància, trajectòria i repercussió en el món del Pallasso que en altres edicions han rebut Marcel Gros, Totó, la Companyia Ínfima la Puça, Pallassos sense Fronteres, Claret Clown, Los Excéntricos, Joan Montanyès “Monti” i Pepa Plana.

El lliurament del Sabatot Alegre a aquest companyia que va iniciar el seu treball professional l’any 1986 i que ja ha actuat a Castellar en diverses ocasions tindrà lloc dilluns dia 11 de març, en un acte a la Sala d’Actes d’El Mirador que començarà a les 19 hores amb la inauguració d’una exposició. A continuació, a les 20 hores, s’ha programat la presentació del llibre El payaso que hay en ti, sobre la pedagogia del pallasso, a càrrec de la seva autora, Caroline Dream. Finalment, es preveu que el lliurament del Sabatot Alegre comenci a les 20.30 hores, mitja hora abans d’un piscolabis que tancarà les propostes del dia.

Una gala de “clowenda”

Com a novetat, la Setmana del Pallasso es tancarà aquest 2013 amb una proposta que s’ha anomenat “Gala de clowenda”. Es tracta d’un acte adreçat tant a infants com a adults que tindrà lloc diumenge 17 de març, a les 18 hores, a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

La gala comptarà amb la participació de diversos artistes que combinaran diferents variants d’espectacle, com el teatre, el circ, el clown, la música i el mim. Entre d’altres, hi actuaran Àlex Navarro i Caroline Dream, Ton Muntaner, Albert Vinyes, la cia. Alcavot, Cesc Serrat, la cia. La Màscara, Jaume Ibars i Rosa Fité.