A 9 Barris continuem amb el projecte d'intercanvi de circ que des del 2008 portem a terme amb el col·lectiu alemany Circus Circuli - escola de circ a Stuttgart-. Ambdues entitats construïm el nostre projecte al voltant de l'ensenyament de tècniques de circ com a eix principal per a la formació de persones, treballant de manera especial aspectes de tipus social, d'integració, de convivència i treball en equip i de formació integral de les persones. L'objectiu d'aquest intercanvi passa per ampliar i conèixer la formació de circ entre ambdues escoles però sobretot pel coneixement mutu de tots dos col·lectius, de les dues cultures en un marc de convivència i participació total entre els joves de les respectives escoles de circ.
Intercanvis Estiu
Actuació final de l'intercanvi a la Plaça de Can Basté durant les Festes Majors del Turó de la Peira. 2011
Aquest any 2013, ens toca a nosaltres acollir les famílies de Circus Circuli a Barcelona. Durant el mes de juliol alumnes i professors passaran uns dies amb nosaltres per conèixer les nostres costums, la nostra cultura i realitzar formació conjunta de circ. El projecte es concreta en dues accions:
 • Intercanvi Infantil
  "Art i Cultura a Moviment a través del circ"
  Del 27 de juliol al 4 d'agost.
  15 participants de Stuttgart i 15 participants de Barcelona de 10 a 12 anys aproximadament
 • Intercanvi Juvenil de Circ
  "Circus Culture For Europe"
  Del 20 al 28 juliol 2013 a Barcelona
  55  participants (12 d'Alemanya, 12 de Polònia, 12 de Txèquia i 17 de Catalunya) de 14 a 17 anys aproximadament
Aquest projecte es fa gràcies al treball de famílies, joves, professors, companys.... Per l'autogestió del projecte fem la Gran Gala Solidària de Circ del 6 d’abril.  Us esperem!!!
GRAN GALA SOLIDÀRIA DE CIRC
cartellVine, gaudeix de l’espectacle i col·labora amb el projecte. Dissabte 6 d’abril 18h a l'Ateneu Popular 9 Barris
Diferents amants del món del circ s’han ajuntat per fer aquesta Gala. Alguns són alumnes de l’Escola infantil i Juvenil de Circ,  altres són els seus professors que també són membres de companyies professionals com Los Herrerita o Cirkonita i d’altres són artistes de circ que s’estimen l’Ateneu.
Els beneficis d’aquesta Gala són per l’autogestió dels intercanvis internacionals de circ que realitzen els infants i joves de l’Ateneu aquest estiu amb joves d’Alemanya, República Txèca i Polònia. Tindrem prop de 70 joves de tota Europa a 9Barris durant dues setmanes.
Aquesta Gala es fa gràcies al treball dels alumnes, l’HAMPA Heroica Associació de Mares i Pares d’Alumnes, els formadors de circ, els tècnics de so i llums, els companys d’oficines, bar i neteja,.... Gràcies a tots i totes