Passa al contingut principal

CIRC a VALLS Tarragona


Bon dia, adjuntem la nota de premsa d'aquesta setmana. Esperem que en pugueu fer difusió. Moltes gràcies!!
······· NOTA de PREMSA ·······
Walter Garibotto portarà el circ més infantil a la carpa de Valls
La programació estable de circ, organitzada per Cia. Passabarret, s'allargarà fins al9 de juny
Vuit espectacles de circ i clown integren la programació estable que es realitza a la vela circense ubicada als jardins de Casa Fèlix, a la capital de l'Alt Camp. És el segon any que la companyia vallenca Passabarret organitza aquesta activitat, que enguany s'allargarà fins al proper dia9 de juny i que porta a diferents companyies del génere a Valls. Després del primer espectacle, realitzat el passat diumenge, la resta de propostes de la programació es faran en sessió única, a les sis de la tarda, i amb un preu unitari de 5 euros. Aquesta experiència privada és única a la provincia de Tarragona.
Prop d'un centenar de persones van assistir el passat diumenge a les dos sessions que va oferir la comanyia LP a la carpa de circ de Passabarret. Es va estrenar l'espectacle 'LP Mix', creat en residència a les instal·lacions de La Circoteca, que és el centre de creació de la companyia vallenca, i es tracta d'una proposta que uneix acrobàcies, malabars i manipulació d'objectes amb l'humor i la música com a fil argumental. La del passat diumenge, va ser la primera proposta de la temporada, tot i que hi haurà un total de vuit espectacles diferents en aquesta segona edició de la programació estable que organitza Cia. Passabarret als jardins de Casa Fèlix.
La gran diferència d'aquesta segona temporada amb la de l'any passat, és la durada de la programació estable. L'any passat va ser de cinc mesos, i enguany serà només de dos. A més, els espectacles que es realizaran enguany seran en sessió única, sempre a les sis de la tarda, a diferència de la temporada anterior en què es feia una sessió matinal. “Hem encentat la termporada amb un espectacle de mig format i de enorme qualitat”, explica David Sancho, de Cia. Passabarret, “però la fluixa assistència a la sessió del matí ens corrobora que hem encertat oferint una única sessió de tarda per tot el que queda de temporada, doncs està clar que no és un horari massa atractiu pel públic”. De fet, l'espectacle del passat diumenge ha estat l'únic en sessió doble de matí i tarda. “Vam voler fer-ho així perquè era el primer de la temporada i també perquè el cap de setmana passat coincidia amb el Dia Internacional del Circ, i aquesta doble sessió ha estat la nostra aportació a la celebració”, comenta Sancho.
Els espectacles previstos per les set properes setmanes són tan individuals com de grup. Es primen els espectacles de clown i circ, tot i que la música i la màgia també tenen el seu propi racó entre les diferents propostes. Cia. Passabarret també oferirà algun dels seus espectacles propis a la carpa.
L'artista argentí Walter Garibotto serà el que prendrà el relleu aquest diumenge, amb el seu nou espectacle 'La Cocina musical'. Segurament serà l'espectacle de caire més estrictament infantil de la programació d'enguany. Garibotto, que ja va coincidir amb Cia. Passabarret compartint espai a la Fira de Tàrrega, presenta una producció unipersonal amb la què, mitjançant un personatge caracteritzat de cuiner, ofereix el que ell mateix anomena un “concert culinari”, amb cançons i jocs circenses d'habilitat. “El clown, la música, els malabars i la mímica conviuen amb aquest personatge, que és un músic de partitura que prepararà en directe galetes somiadores... una recepta màgica que cal degustar a riallades”, explica el propi artista. Garibotto és un clown amb llarga experiència, que ha format part de companyies de renom com Tangorditos.
Espectacles per tothom
“Per confeccionar el programa d'aquesta temporada hem volgut unir diferents tipus de circ, des del més clàssic al més infantil, com és el cas del d'aquesta cap de setmana”, explica Oriol Llop, membre de Passabarret. “Hi ha propostes més grotesques i atrevides, com és el cas de El Capitán Maravilla, que arribarà el 5 de maig, fins a treballs de grup més intensos, com Tandarica Circus o l'espectacle passat de la Cia. LP”, afegeix. Ara bé, les propostes de gran format no tenen cabuda a la programació estable. “Anem a risc, és a dir, que els artistes cobren el que reben a la taquilla directament. Ens atrevim a fer una programació el més digne possible, però cal destacar que no hi ha cap tipus de subvenció darrere per reforçar-ne els continguts”, subratlla per la seva part Sancho.
La vela de circ de Cia. Passabarret té quinze metres de diàmetre i set d'alçada, i ja ha estat present a festivals com la Fira Mediterrània de Manresa o la Festa Major de La Mercé a Barcelona. És un equipament totalment equipat per a la pràctica del circ, amb una espai escènic de sis metres de diàmetre i una grada ampliable amb una capacitat superior a dos-centes quaranta localitats. Per a més informació sobre la programació estable, podeu consultar el web de la companyia www.passabarret.com



-- 

David Sancho
Passabarret en Producció
Cia. Passabarret SL

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape