4.04.2013

RESIDÈNCIES A LA CENTRAL DEL CIRC:: Convocatòries i resolucions

CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIA CONJUNTA LA CENTRAL DEL CIRC - FESTIVAL ESCENA POBLENOU

La Central del Circ i el Festival Escena Poblenou s’uneixen per a donar suport a un projecte de creació d’un espectacle de circ mitjançant una residència de creació i l’estrena de l’espectacle. Adreçat a creacions de circ amb un component d’innovació, les propostes hauran de ser de petit o mitjà format.


Podeu trobar tota la informació aquí
Data límit: 5 d’abril de 2013

CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIA CONJUNTA LA CENTRAL DEL CIRC - ATENEU POPULAR 9 BARRIS

La Central del Circ i l’Ateneu Popular 9 Barris treballen plegats per donar recursos a la creació i un lloc d'exhibició a un espectacle de circ pensat per sales. Aquesta residència s’adreça a artistes o companyies professionals de circ que estiguin creant un espectacle demitjà format, pensat per a tots els públics i que tingui un calendari de creació que li permeti estrenar-se el mes d’octubre de 2013 a l’Ateneu Popular 9 Barris.

Podeu trobar tota la informació aquí
Data límit: 8 d’abril de 2013
Descripción: Descripción: ateneupetit
CONVOCATÒRIA COMPANYIA RESIDENT 2013

Amb l’objectiu de garantir una estabilitat a una companyia que tingui un treball de creació sostingut i de qualitat, La Central del Circ obre aquesta convocatòria que s’adreça acompanyies professionals que hagin creat un espectacle durant 2011 – 2012 i s’hagin presentat a alguna convocatòria de suport a la creació de La Central del Circ durant aquests anys. La companyia estarà en la última fase de creació o en una fase de difusió del seu espectacle en el moment de presentar-se a la convocatòria i tindrà la quota anual vigent. Se seleccionarà 1 companyia entre totes les que responguin a la convocatòria

Podeu trobar tota la informació aquí
Data límit: 2 d’abril de 2013

CONVOCATÒRIA VIVER D’INICIATIVES CULTURALS

La Central del Circ et proposa una oficina en un entorn creatiu, internacional i participatiu amb serveis compartits i un preu de lloguer econòmic

S’obre una convocatòria per a empreses relacionades amb el món de la cultura, el circ i les arts escèniques (companyies, productores, vestuaristes, escenògrafs/es, etc.) que vulguin tenir una oficina al Viver d’Iniciatives culturals de La Central del Circ.

El viver d’iniciatives culturals consisteix en unaàrea d’oficines amb serveis mutualitzats. Aquest viver vol acollir professionals de l’àmbit cultural, que tinguin un projecte a desenvolupar i que vulguin beneficiar-se de la proximitat amb els artistes que garanteix un espai com La Central del Circ.
Podeu consultar la convocatòria clicant al següent enllaç

Resolució de la Residència conjunta amb La Fira de Circ Trapezi

Descripción: Descripción: C:\Users\usuari-6\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\Logo_Trapezi.jpg
Ja s'ha resolt la Convocatòria de residència de La Central del Circ i La Fira de Circ Trapezi, a la qual s'havien presentat 15 propostes.
L'artista seleccionat és Ignacio Ricci amb un número de corda llisa.
La Central del Circ i La Fira de Circ Trapezi treballen plegats per donar espai, recursos i lloc de exhibició a un número de circ inèdit, que tingui un format per Cabaret, mitjançant una residència de creació, un acompanyament en el desenvolupament i la presentació pública del projecte.

Resolució de la Residència d’investigació

L'artista seleccionada dels 5 que s’han presentat és Lucila Prestach. Mitjançant aquesta convocatòria, La Central del Circ vol promoure la investigació en les arts del circ per a fomentar la innovació en els llenguatges escènics. Aquesta residència s’adreça a projectes d’artistes o companyies professionals de circ que es troben en una fase embrionària, inicial, per a permetre’ls treballar la recerca tècnica i la matèria prèvia a un procés de creació d’un espectacle de circ i que són usuaris i usuàries amb quota vigent.


CURS AMB EL COREÒGRAF ROBERTO OLIVAN
6 i 7 d'abril de 2013 – Ultimíssims dies per inscriure’s!!!

Descripción: Descripción: P:\USUARIS\LA CENTRAL DEL CIRC\COMUNICACIÓ\COMUNICACIÓ ACTIVITATS\2013\2013_Cursos intensius\130112.225 web.jpg
Roberto Olivan, ballarí, coreògraf, director d’escena i fundador de la companyia de dansaEnclave i del centre de creació Enclave a Deltebre, ens proposa el taller L’instint com a font de moviment.

L’objectiu del curs és treballar a partir del nostre instint animal i de la nostra pròpia creativitat per desenvolupar i descobrir les infinites possibilitats de moviment.

La seva darrera creació, A place to bury strangers, s’ha estrenat al Mercat de les Flors el 18 de gener de 2013.

Horari: de 10h a 14h i de 15h a 18’30h
Període d’inscripció: de l’1 al 22 de març
Preu: 120€ (socis/sòcies APCC 100€). Cal pagar el 30% del curs per tal de formalitzar la inscripció.
Per gestionar les inscripcions contacteu amb la Míriam: activitats@lacentraldelcirc.cat

CURS DE PERXA XINESA AMB FOUCAULD FALGUEROLLES
Del 27 al 31 de maig de 2013

El curs proposa obrir un camí cap a la innovació mitjançant exercicis de recerca. Es complementaran amb exercicis de preparació física i amb l’aprenentatge d’eines per abordar les figures tècniques (piruetes, planxes, braquial, roda, figures estàtiques, etc.) per tal de proporcionar un mètode de treball als participants.
Descripción: Descripción: P:\USUARIS\LA CENTRAL DEL CIRC\ACTIVITATS\ACTIVITATS 2013\FORMACIÓ 2013\CURSOS INTENSIUS\Curs perxa xinesa - Foucault Falguerolles\79137.jpg
L’objectiu del curs és que els participants tinguin la possibilitat, de treballar enllaços i seqüències que els permetin assolir un estil personal.

Durada: 20 hores
Horari: de 14’30h a 18’30h
Període d’inscripció: obert fins el 30 d’abril
Preu: 170€ (socis/sòcies APCC 145€). Cal pagar el 30% del curs per tal de formalitzar la inscripció.
Per gestionar les inscripcions contacteu amb la Míriam: activitats@lacentraldelcirc.cat


*REUNIÓ D’AERIS
El proper dijous 4 d’abril a les 11h, demanem a totes les persones que entreneu amb aparells aeris que participeu a una reunió per organitzar els muntatges i desmuntatges del material, la utilització de l’espai i l’organització de l’armari. Comptem amb la vostra presència!

*PÍNDOLA DE SEGURETAT
I després a les 12h, farem la segona formació ràpida (píndola), que serà sobre material, dirigida a usuaris i usuàries. Us hi apunteu?

Dijous 4 d’abril, 17h

El dijous 4 d’abril, a les 17h, La Central del Circ us proposa un petit tast dels processos de treball i creació dels usuaris i companys.
Descripción: Descripción: P:\USUARIS\LA CENTRAL DEL CIRC\COMUNICACIÓ\ARXIU FOTO VIDEO\ARXIU FOTOGRÀFIC LA CENTRAL DEL CIRC\2013\20130307_En construcció\editades\p20130307-181103.jpg
En construcció és un espai de mostra informal de números de curta durada, creats i assajats a La Central del Circ, per poder compartir, provar i experimentar amb els companys i reflexionar sobre el treball fet. Té lloc el primer dijous de cada mes i constitueix una pista escènica informal per a compartir amb altres professionals i usuaris de l’equipament.
Us recordem que si voleu participar-hi, heu de parlar amb la Míriam.


Als armaris de La Central del Circ, els usuaris i usuàries disposeu d’espai per deixar el vostre material. Per tal de saber de qui és cada aparell i detectar els materials sense ús, us demanem que si us plau els etiqueteu. En breu procedirem a fer neteja de l’espai i es consideraran abandonats tots els materials no identificats.
Moltes gràcies!


Descripción: Descripción: Logo Camins de creacio
S’ha obert la tercera convocatòria Camins de Creació, per residències itinerants de creació destinades a formes contemporànies d'arts de circ als Pirineus 2012-2014
En el marc d'aquesta tercera convocatòria, Pirineus de circ acompanyarà projectes d'artistes o col·lectius emergents (modalitat A) i projectes d'artistes o col·lectius consolidats (modalitat B) i projectes de mobilitat: investigació i creació (modalitat C). Aquest suport es realitzarà a través de la cessió d'espais per a la creació, unacompanyament (artístic, tècnic i/o de gestió) adaptat a les necessitats del projecte i unsuport financer a la creació.

Aquesta convocatòria transpirinenca també està oberta a artistes residents a Catalunya.

Podeu trobar tota la informació aquí
Data límit: 15 de maig de 2013


Comunicació La Central del Circ
Parc del Fòrum de Barcelona. Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós (Barcelona)
Telf. (+34) 93 356 08 90