5.07.2013

Cia Passabarret······· NOTA de PREMSA ·······
Malabars i acrobàcies a la vela de circ de Cia. Passabarret
La companyia vallenca presentarà el seu espectacle infantil als jardins de Casa Fèlix de Valls
L'espectacle 'Fum & Txu' de la companyia vallenca Passabarret serà el proper en presentar-se a la carpa de circ que els vallencs han instal·lat als jardins de Casa Fèlix de Valls. Serà diumenge, a les sis de la tarda. Per segon any consecutiu, la capital de l'Alt Camp té una programació estable d'espectacles de circ, en una proposta pionera i totalment privada, sense suports externs. Fins a vuit espectacles desfilaran per la pista de circ de la carismàtica vela de Passabarret, fins al 9 de juny. El proper diumenge, l'espectacle torna a tenir un aire de circ i pallassos adreçat als més menuts de la casa, tot i que el gruix de la programació està format per espectacles familiars.
Cia. Passabarret no s'ha caracteritzat mai per fer un circ estrictament adreçat als infants. “Sempre hem pensat que, donat que als més menuts ja els hi agrada el circ, calia buscar la complicitat dels pares i dels joves, que també són al públic”, explica Jordi Gómez, de la companyia. “És per aixó que els nostres espectacles tenen un punt més atrevit i trapella, amb molt humor absurd i de vegades amb segones lectures. Però l'espectacle que farem diumenge usa un llenguatge molt diferent: és l'espectacle que vam crear especialment per a fer-lo a les escoles, i tot i que té el segell propi de Passabarret, el llenguatge és molt més proper als petits de la casa”, afegeix.
'Fum & Txu' ens presenta a dos personatges, interpretats per la Dèlia Batet i l'Uri Llop, que arriben a l'escenari sense saber massa què han de fer. En realitat, es deixen portar per una improvisació fictícia que va desgranant els diferents números que es desenvolupen durant l'acció. Els malabars i la acrobàcia són el fil conductor d'una proposta carregada d'humor i acudits, amb la participació dels més menuts.
Cia. Passabarret participa així activament a la seva programació estable de circ. Mai abans s'havia realitzat una proposta d'aquestes característiques a la provincia de Tarragona, en la que, al igual que passa a la resta de Catalunya, hi ha un circuit pràcticament nul de circ i d'espais dedicats al seu exercici. De fet, la companyia vallenca també va obrir el passat mes d'octubre el primer centre de creació circense de la provincia de Tarragona, ubicat al nucli urbà de Valls. L'espai, que es diu La Circoteca, és l'eix central de tota la activitat de Passabarret, doncs aglutina les oficines de producció i distribució d'espectacles, a més dun espai d'assaig per a altres companyies que comparteix us amb diferents cicles formatius específics d'acrobàcia, trapezi i clown. Claret Clown o l'artista internacional Johnny Melville ja han oferit cursos de pallasso a La Circoteca.
D'altra banda, el passat diumenge també es va realitzar als jardins de Casa Fèlix, just davant de la carpa de circ, la última edició del taller de circ familiar 'Circ en família'. Cia. Passabarret ofereix des del passat mes de febrer aquesta activitat cada primer diumenge de mes. Es tracta d'obrir les seves instal·lacions a pares i fills per a que trobin un punt en el que compartir i practicar l'experiència del circ. Jocs d'equilibris, malabars o d'aeris es poden trobar en qeusta experiència que també ofereixen altres espais de circ de Catalunya, com a proposta conjunta. Si bé les passades edicions es van realitzar a La Circoteca de Cia. Passabarret, aquesta última es va fer a Casa Fèlix aprofitant la arribada del bon temps. “Ara ja no el farem més fins al primer diumenge d'octubre, on tornarem a encetar la temporada”, comenta Jordi Gómez. “Aquesta proposta ha tingut molt bona acollida i la volem anar repetint durant tota la temporada escolar, sempre els primers diumenges de cada mes”.
Dos mesos d'activitat
Ens trobem doncs a la meitat de la programació estable que ha preparat Passabarret. Cada diumenge a les sis de la tarda hi haurà funció a la vela de circ de Casa Fèlix, acabant la proposta de la temporada el 9 de juny. El preu de l'entrada és unitari, de cinc euros. A més, el darrer diumenge, s'oferirà un cabaret especial, un cop acabi la actuació programada, amb la participació de l'escola de circ de Passabarret, amb entrada gratuïta.
La vela de circ de Cia. Passabarret té quinze metres de diàmetre i set d'alçada, i ja ha estat present a festivals com la Fira Mediterrània de Manresa o la Festa Major de La Mercé a Barcelona. És un equipament totalment equipat per a la pràctica del circ, amb una espai escènic de sis metres de diàmetre i una grada ampliable amb una capacitat superior a dos-centes quaranta localitats. Per a més informació sobre la programació estable, podeu consultar el web de la companyia www.passabarret.com


-- 
David Sancho
Passabarret en Producció
Cia. Passabarret SL