5.10.2013

L'APCC assegura que la Fira de Circ de Catalunya no pot desaparèixer 08 de Maig de 2013, per


Els professionals del circ demanen a les institucions un compromís 'irrevocable' amb el Festival Trapezi

L'APCC assegura que la Fira de Circ de Catalunya no pot desaparèixer
08 de Maig de 2013, per ACN
L'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) ha reclamat al Govern, a l'Ajuntament de Reus i a la Diputació de Tarragona "un compromís ferm, real i irrevocable per tal que la Fira de Circ de Catalunya continuï sent el que sempre ha estat: un referent europeu i una cita ineludible per als reusencs i per a tots els amants del circ". "Trapezi no pot desaparèixer", ha assegurat l'associació en un comunicat que ha enviat als seus socis i que aconsella que sigui llegit en tots els espectacles programats. L'APCC ha assegurat sentir-se orgullosa de participar al Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, i de formar part d'un festival que s'ha situat en el panorama internacional.
trapezi circ reus
· L'espectacle inaugural del Trapezi del passat any
ACN
El passat dia 5 va tenir lloc la presentació a Reus de la XVII edició del Trapezi, que tindrà lloc del 9 al 12 de maig. El director artístic de la mostra, Jordi Gaspar, acompanyat de la resta d'autoritats convidades, va explicar que l'edició d'enguany reduia el nombre de companyies i representacions tot i augmentar un 8% el seu pressupost respecte a l'any passat. Gaspar va detallar que hi hauria unes 60 representacions i un total de 24 companyies davant les prop de 90 propostes i la quarantena de formacions artístiques que van participar-hi el 2012.

L'Associació de Professionals de Circ de Catalunya ha explicat que el Trapezi va ser guardonat amb el Premio Nacional de Cultura 2012 i que sempre ha programat produccions catalanes i internacionals caracteritzades per la qualitat i la innovació. En aquest context, ha titllat els últims esdeveniments "com un senyal evident de desorientació per part d'alguns polítics".