5.25.2013

Trapezis entre Alcaldes i Exalcaldes
Pellicer acusa l'exalcalde Pérez de ser el responsable dels dèficits econòmics dels últims Trapezis


17/05/2013 | Per Natàlia Borbonès

L'organització del Trapezi d'enguany ha estat la més polèmica de la seva història.
L'organització del Trapezi d'enguany ha estat la més polèmica de la seva història.


L'alcalde Carles Pellicer ha exposat aquest divendres els balanços econòmics del Trapezi 2009-2011, tots deficitaris, per justificar la contenció que ha caracteritzat l'edició d'enguany de la Fira Catalana del Circ, que s'ha tancat sense pèrdues, segons ell. Pellicer, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació per contestar les crítiques que està provocant la gestió de la cultura per part de l'Ajuntament de Reus, ha refermat un cop més l'aposta del govern que dirigeix pel Trapezi i ha exigit a l'exalcalde Lluís Miquel Pérez que demani excuses públicament per haver signat un dels dos manifestos crítics amb el Trapezi 2013.
Visiblement molest per les crítiques que ha provocat l'organització precipitada del Trapezi d'enguany, l'alcalde ha detallat els dèficits econòmics amb què es van tancar les edicions de la fira de 2009, 2010 i 2011, i que van ser, respectivament, de 63.182, 50.847 i 121.123 euros. "Davant d'aquesta situació desenfrenada, i davant de la situació econòmica general i de l'Ajuntament de Reus en particular, hem hagut de fer les oportunes correccions pressupostàries amb el Trapezi d'enguany". Un Trapezi que, segons Pellicer, es va pressupostar en 329.000 euros i s'ha tancat "amb dèficit zero". "Hi ha qui no vol entendre que les coses han canviat i que cal tenir molta cura amb els diners públics", ha afegit.
Però l'alcalde també ha fet referència als dos manifestos de protesta pel Trapezi 2013, que es van fer públics durant el desenvolupament de la fira. L'un, signat per l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, que Pellicer comprén: "Entenc el neguit dels professionals del sector, amb els quals ja hem parlat per a l'organització del Trapezi de l'any que ve". I l'altre, signat per una cinquantena de gestors culturals de Catalunya i d'alguns polítics locals, i que també respecta, llevat d'un dels signants: l'exalcalde socialista, Lluís Miquel Pérez: "Demano a Pérez que es disculpi per haver signat el manifest. És ell el responsable d'haver deixat aquesta ciutat en la situació lamentable en què es troba. Sento vergonya per ell". Per Pellicer, aquests discursos negatius "perjudiquen la ciutat i no tenen cap més objectiu que malmetre'n la imatge".
D'altra banda, Pellicer ha tret importància a la destitució de Xavier Bagés al capdavant de la gestió de l'Àrea de Cultura i de l'Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC). Una destitució que forma part d'una "reorganització que estem estudiant per millorar-ne el funcionament". Tot i que no ha volgut explicar res més sobre aquesta reorganització de la Regidoria de Cultura, sí que ha avançat que el cessament de Bagés "no és l’únic canvi que hi haurà". I s'ha negat a comentar la petició del grup municipal del PSC de destituir el regidor de Cultura, Joaquim Sorio, que ha acompanyat Pellicer en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, tot i que no ha dit res