6.17.2013

Informacions d'interès de la APCC FESTA SOCI


Informacions d'interès


Difusió

El 5 i 6 de juliol Per Amor a l’Hart torna amb la 9ena edició del Festival d’art de carrer de L’Hospitalet

 • Descripció

  Com cada any, en el primer cap de setmana de juliol els veïns i veïnes de la ciutat tenim una cita obligada a l’agenda cultural de L’Hospitalet: arriba el Per Amor a L’Hart, Festival d’art de carrer, carregat de dansa, circ, música i humor.
  L’associació cultural Bipol•art, amb el suport de la Regidoria d’Esports i Joventut, organitza l’esdeveniment. Aquesta novena edició es desenvoluparà el dia 5 i 6 de juliol, a partir de les 19h., a la Rambla de La Marina i a la Plaça de L’Ajuntament, amb una programació carregada d’espectacles de qualitat i d’alt nivell artístic.
  Arribar a aquesta novena edició, com podeu imaginar, no ha estat una tasca gens fàcil. Les retallades de la Generalitat de Catalunya i l’increment abusiu i injust de l’iva cultural fan perillar la possibilitat de molta gent d’accedir a la cultura. Mentre puguem, l’associació cultural Bipol•art, continuarà apostant per una cultura de base, de proximitat, que connecti ciutadania i creadors. Festivals germans, que com nosaltres, compartien els nostres objectius no han pogut amb la terrible situació que viuen sectors com la sanitat, l’educació o la mateixa cultura i han hagut de renunciar a fer accessible els treballs creatius dels artistes al públic quotidià.
  En el nou espai escènic de Rambla Marina, inaugurat l’any passat, el públic podrà gaudir dels espectacles gràcies a la graderia que té una capacitat per tres cents espectadors. Els dos
  espais d’actuació es repartiran els espectacles de dansa, circ i humor indistintament.
  Les companyies que es presenten en aquesta edició del festival són de renom reconegut i ens arriben tant del territori com de l’estranger. Pel que fa a la dansa tindrem la Cia. Nats Nus amb els seu espectacle “Slot”. Nats Nus, Premi Nacional de dansa l’any 2009, va participar dins dels programa “la dansa arriba a les escoles de l’Hospitalet” fa dos anys. Del seu espectacle “Maps” i el taller de dansa que l’acompanyava ja van gaudir mil dos-cents escolars de la Ciutat.
  Des de Galicia ens arriba “La Macana” amb el seu espectacle “Ven”, guanyador de premis coreogràfics de gran prestigi internacional. També tindrem l’oportunitat de veure dos joves creadors a fincats a Madrid, Candelaria Antelo & Arthur Bernard Bazin, que estan realitzant una feina molt interessant i propera a l’espectador.
  El circ ens arriba de la mà de la Cia. Trifaldó amb el seu espectacle “Es3”, premi al millor
  espectacle de circ 2011 atorgat per la revista Zirkólika. El dissabte comptem amb la participació de companyies ja consolidades com Cirkonita que presenten “Efecte Doppler” i el clown Loco
  Brusca que celebra 20 anys de “Speerman”, espectacle que ha recorregut tot el món.
  Com a companyia estrangera destaca la presència dels Tony Clifton Circus, companyia italiana de clowns que tancarà la programació del divendres amb el seu espectacle “Rabbit Rubbish”, de clar caràcter transgressor i provocador que no deixarà al públic indiferent.
  Les arts escèniques tanquen el festival dissabte 6 de juliol a les 22h a l’espai de la Rambla Marina amb l’original cabaret de circ que ja arriba a la seva quarta edició. Sota la batuta d’un presentador consolidat, en Miner, l’elegància del malabarista valencià Sergio Pla, els porters acrobàtics i el màstil xinès de la jove companyia Psirc, el risc de la bàscula de la compayia Balusca i i la música en viu dels “Circonautas” ... l’humor serà el fil conductor.
  Un total de 15 grups arriben el 5 i 6 de juliol al centre de la ciutat per oferir una
  programació diferent, diversa i de qualitat que permetrà als ciutadans i ciutadanes viure a peu de carrer la vitalitat i l’emergència de la creació contemporània.
  La música en viu, que tanca les nits del festival, es desenvoluparà a l’espai de Rambla Marina i porten el segell de La Resistència, bar musical de la nostra ciutat. Divendres ens visitarà el Funk amb harmonies de jazz dels Sloopy Beats i dissabte ens acomiadarem amb el ritme més rumber de la mà del grup Sundaché.
  Sobre Bipol∙art
  Bipol∙art és una associació cultural que neix a l’Hospitalet el gener del 2005 amb la intenció de ser un punt de trobada entre artistes, gestors culturals, institucions i públic.
  La creació de Bipol∙art es du a terme a partir de la presa de consciència de la importància que té la difusió i la promoció cultural en la societat on vivim. La intenció
  és servir a artistes per a la consecució dels seus projectes, alhora que es busquen espais de
  debat sobre la cultura i la creació contemporània a L’Hospitalet.
  Des de la seva creació, Bipol∙art ha portat a terme diversos projectes treballant tres línies
  fonamentals: la difusió, la formació i el suport a la creació. L’objectiu del seu treball és apropar la cultura i la creació contemporània al ciutadà, alhora que dóna suport a projectes de creació escènica. Algunes de les activitats que l’associació porta a terme, a més del festival Per Amor a L’Hart, per aconseguir els seus objectius són: tallers de creació, tallers de dansa i circ a les escoles, programació d’espectacles infantils, residències per a creadors escènics, tallers amb joves, etc.