Passa al contingut principal

EL 5 I 6 DE JULIOL PER AMOR A L’HART TORNA AMB LA 9ena EDICIÓ DEL FESTIVAL D’ART DE CARRER DE L’HOSPITALET



Com cada any, en el primer cap de setmana de  juliol els veïns i veïnes de la ciutat tenim una cita obligada a l’agenda cultural de L’Hospitalet: arriba el Per Amor a L’Hart, Festival d’art de carrer, carregat de dansa, circ, música i humor.
L’associació cultural Bipol·art, amb el suport de la Regidoria d’Esports i Joventut, organitza l’esdeveniment. Aquesta novena edició es desenvoluparà el dia 5 i 6 de juliol, a partir de les 19h., a la Rambla de La Marina i a la Plaça de L’Ajuntament, amb una programació carregada d’espectacles de qualitat i d’alt nivell artístic.
Arribar a aquesta novena edició, com podeu imaginar, no ha estat una tasca gens fàcil. Les retallades de la Generalitat de Catalunya i l’increment abusiu i injust de l’iva cultural fan perillar la possibilitat de molta gent d’accedir a la cultura. Mentre puguem, l’associació cultural Bipol·art, continuarà apostant per una cultura de base, de proximitat, que connecti ciutadania i creadors. Festivals germans, que com nosaltres, compartien els nostres objectius no han pogut amb la terrible situació que viuen sectors com la sanitat, l’educació o la mateixa cultura i han hagut de renunciar a fer accessible els treballs creatius dels artistes al públic quotidià.
En el nou espai escènic de Rambla Marina, inaugurat l’any passat, el públic podrà gaudir dels espectacles gràcies a la graderia que té una capacitat per tres cents espectadors. Els dosespais d’actuació es repartiran els espectacles de dansa, circ i humor indistintament.
Les companyies que es presenten en aquesta edició del festival són de renom reconegut i ens arriben tant del territori com de l’estranger. Pel que fa a la dansa tindrem la Cia. Nats Nus amb els seu espectacle “Slot”. Nats Nus, Premi Nacional de dansa l’any 2009, va participar dins dels programa “la dansa arriba a les escoles de l’Hospitalet” fa dos anys. Del seu espectacle “Maps” i el taller de dansa que l’acompanyava  ja van gaudir mil dos-cents escolars de la Ciutat.
Des de Galicia ens arriba “La Macana” amb el seu espectacle “Ven”, guanyador de premis coreogràfics de gran prestigi internacional. També tindrem l’oportunitat de veure dos joves creadors a fincats a Madrid, Candelaria Antelo & Arthur Bernard Bazin, que estan realitzant una feina molt interessant i propera a l’espectador.
El circ ens arriba de la mà de la Cia. Trifaldó amb el seu espectacle “Es3”, premi al millorespectacle de circ 2011 atorgat per la revista Zirkólika. El dissabte comptem amb la participació de companyies ja consolidades com Cirkonita que presenten “Efecte Doppler” i el clown Loco Brusca que celebra 20 anys de “Speerman”, espectacle que ha recorregut tot el món.
Com a companyia estrangera destaca la presència dels Tony Clifton Circus, companyia italiana de clowns que tancarà la programació del divendres amb el seu espectacle “Rabbit Rubbish”, de clar caràcter transgressor i provocador que no deixarà al públic indiferent.
Les arts escèniques tanquen el festival dissabte 6 de juliol a les 22h a l’espai de la Rambla Marina amb l’original cabaret de circ que ja arriba a la seva quarta edició. Sota la batuta d’un presentador consolidat, en Miner, l’elegància del malabarista valencià Sergio Pla, els porters acrobàtics i el màstil xinès de la jove companyia Psirc, el risc de la bàscula de la compayia Balusca i i la música en viu dels “Circonautas” … l’humor serà el fil conductor.
Un total de 15 grups arriben el 5 i 6 de juliol al centre de la ciutat per oferir una programació diferent, diversa i de qualitat que permetrà als ciutadans i ciutadanes viure a peu de carrer  la vitalitat i l’emergència de la creació contemporània.
La música en viu, que tanca les nits del festival, es desenvoluparà a l’espai de Rambla Marina i porten el segell de La Resistència, bar musical de la nostra ciutat. Divendres ens visitarà el Funk amb harmonies de jazz dels Sloopy Beats i dissabte ens acomiadarem amb el ritme més rumber de la mà del grup Sundaché.
Informació als mitjans locals:
http://www.lhdigital.cat/c/journal/view_article_content?groupId=11023&articleId=7501893&version=1.0

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape