7.24.2013

FIRA DE CIRC SUPERA AMB ÈXIT L’EDICIÓ MÉS DIFÍCIL DE LA SEVA HISTÒRIA GRÀCIES A LA IMPLICACIÓ POPULAR
Malgrat la pluja, la pujada de l’IVA i la incertesa econòmica, el festival ha mantingut la qualitat i ha rebut una afluència de 30.000 persones
Fira de Circ al Carrer de la Bisbal ha superat amb èxit l’edició més difícil de la seva història. A la incertesa econòmica i la pujada de l’IVA s’hi han sumat les pluges de divendres i dissabte i, malgrat això, el festival de circ ha rebut prop de 30.000 persones aquest cap de setmana.
L’organització de la Fira –l’associació sense ànim de lucre Fira de Circ al Carrer de la Bisbal i l’Ajuntament de La Bisbal- consideren que l’èxit no hagués estat possible sense la implicació popular que en aquesta edició, la divuitena, s’ha fet palesa més que mai. Aquest any, Fira de Circ ha hagut de comptar amb les aportacions populars en diverses activitats per aconseguir fons per mantenir la qualitat d’altres edicions. Fins i tot va proposar un projecte a la plataforma de micromecenatge Verkami, que en aquest cas no es va assolir.
Malgrat la calamarsada de divendres i la pluja intermitent d’ahir, Fira de Circ ha pogut celebrar gairebé tots els espectacles dels 70 que tenia previstos, fet que ha estat aplaudit pel públic. “La Fira és carrer per sobre de tot i el carrer comporta aquests riscos”, ha assegurat la portaveu de Fira de Circ, Eva Gasull que considera que el repte que ha suposat la pluja en aquesta edició ha estat assolit amb bona nota.
Gasull també ha destacat la implicació dels artistes, que han fet un bon tàndem amb el públic: “Tots volien actuar, amb pluja o sense”. En alguns casos, com amb l’espectacle Impulso! de Los Pulgares de bàscula coreana, previst pel dia de la inauguració, es va haver de suspendre per no poder garantir la seguretat dels artistes doncs l’escenari estava moll.
Companyies com Duo Tobarich, Capicua, els bisbalencs Els Senglars, Circo Pitanga, Psirc o Le BoTrio han estat les més aplaudides aquest cap de setmana. La Fira es clourà aquesta nit amb l’espectacle multidisciplinar Capas de la companyia EiA premiat amb el Zirkolika 2011 al millor espectacle de circ de sala i amb el premi Ciutat de Barcelona de circ 2011. A La Bisbal, estrena el format a l’aire lliure d’aquest espectacle.
Fira de Circ al Carrer fa un balanç molt positiu de tot plegat malgrat les adversistats. Fira de Circ vol agrair el suport dels mitjans de comunicació, sense el qual la fira no seria possible.
Moltes gràcies i fins l’any vinent!
Contacte premsa:
Alícia Martínez-OffdeRecord alicia@offderecord.cat · Tel. +34 625 13 55 62
La Bisbal d'Empordà, 21 de juliol de 2013