7.28.2013

2 Mostre de Pallassos a Cubelles


PEP CALLAU,  CLARET PAPIOL , PROF KAROLI , PERE HOSTA , DANI LP MIX , PASSABARRET,  LA BLEDA .


Font: Ràdio Cubelles   
dijous, 11 juliol de 2013
Serà el 26 de juliol en la segona mostra de Pallassos dins de la Festa Major Petita
La segona mostra de pallassos, un dels actes de la festa major petita de Cubelles, estarà aquest any dedicada al pallasso cubellenc, Josep Andreu Charlie Rivel quan aquest 26 de juliol es compleixen 30 anys de la seva mort. Coincideix també que es celebren els 50 anys que la vila el va anomenar fills il·lustre de Cubelles. L'Ajuntament de Cubelles vol aprofitar aquesta efemèride per potenciar la imatge del pallasso, i en aquest sentit, ha explicat que estan preparant una programació anual que arrencarà amb la Mostra de pallasos del 27 al 30 de juliol. Així ho ha explicat la regidora de Cultura, Noemí Cuadra.
El mateix 26 de juliol l'exposició permanent del pallasso Charlie Rivel farà una jornada de portes obertes de la instal·lació. El museu conté el seu important llegat artístic. Hi estan exposats nombroses condecoracions del pallasso, fins a les diverses disfresses i nassos que Charlie Rivel va utilitzar sota la carpa del circ. Aquests objectes estan exposats junt amb un important llegat documental en el què destaca la correspondència que el pallasso va mantenir amb els delegats de cultura i, inclús, caps d'estat, documents històrics importants que conèixer la història del circ. El pallasso nascut a la vila va fer emocionar generacions d’espectadors amb un personatge tendre que udolava a la lluna. Només li calien una guitarra, una llarga samarreta, una cadira i el seu talent per comunicar-se intensament amb el públic. Amb aquests atributs va ser anomenat el millor pallasso del món. Fins el 15 de juny, la samarreta vermella, la perruca i el nas estan cedits a una mostra dedicada a vestits del món circ en un museu nacional de França.
La regidora de Cultura, Noemí Cuadra està pendent de mantenir una reunió amb la Diputació de Barcelona per parlar del Castell i de l'Aliança, dos edificis d'interès històric que necessiten d'actuacions importants per obrir-los a la ciutadania.
La Diputació de Barcelona, a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, actua en el castell des de l'any 1994, amb la realització dels estudis previs, històrics i arqueològics; la restauració de les teulades i de la façana; l'adequació de l'oficina de turisme i l'espai d'exposicions permanents. Per complementar els treballs realitzats al castell de Cubelles, resta acabar l'arranjament de les quadres que estan al pati de ponent, un espai conformat al segle XVII per on actualment s'accedeix a l'exposició permanent dedicada a Charlie Rivel, i on s'hi ubiquen els nous sanitaris pels