7.02.2013

Salou oferirà més de 300 actuacions de circ i pallassos 'a la gorra' al passeig marítim

Sota el nom de 'Salou Art Street', la Regidoria de Cultura de Salou i la companyia vallenca Passabarret proposen aquest estiu un circuit de circ i pallassos a diferents punts del passeig marítim de la capital de la Costa Daurada. Més d'una dotzena d'artistes desfilaran des de l'1 de juny i fins al dia 1 de setembre pels cinc espais habilitats, oferint funcions 'a la gorra', amb un preu anunciat de dos euros per persona. Cada artista oferirà dos funcions diàries, tots els díes de la setmana, amb horaris establerts entre les vuit i les onze de la nit. No és el primer cop que una administració permet aquesta activitat, però sí la primera en què es compleixen tots els requisits legals, és a dir, els artistes tenen permís per treballar i ocupar l'espai, estan donats d'alta a la seguretat social, declaren els beneficis i disposen d'una assegurança de responsabilitat civil.


Els responsables de la programació asseguren que el fet de passar la gorra “es un exercici sa i un repte artístic”. De fet, aquesta iniciativa arriba en un moment en el què algunes sales de teatre catalanes ja estan aplicant el métode de pagament PAS (Pay After Show), en el què és el públic el que posa el preu a la funció que veu i paga tot sortint del teatre. “Hem optat per posar-hi un preu per a que la gent valori la feina de l'artista”, explica David Sancho, membre de Cia. Passabarret. “Vivim en un país en el que sembla que tothom qui fa una feina al carrer i vol cobrar-la estigui demanant almoïna, i no és així. Els espectacles es faran al carrer, però igualment demanem que es pagui una entrada fictícia mínima, sense forçar ningú, aixó sí. A molt punts d'Europa i Llatinoamèrica ja fa anys que es treballa d'aquesta manera i els resultats són sorprenents”, afegeix. El més significatiu del 'Salou Art Street' és la total legalitat d'aquesta novedosa manera d'actuar. “Des de la nostra empresa, treballem amb molta il•lusió per dignificar el sector i que el circ i els pallassos deixin de ser el germà petit de les arts escèniques, per aixó estem molt contents amb què Salou hagi apostat per aquest format”, comenta Sancho.
La iniciativa ja ha tingut molt bona resposta entre els professionals. A més d'alguns artistes locals, hi participaran propostes vingudes de Barcelona, Galicia, Madrid, Veneçuela, Málaga o València. Els artistes faran actuacions puntuals o cicles rotatius de quinze díes. Cal destacar la presència d'artistes professionals de la gorra, com Mike Dosperillas, Wilbur, El Capitán Maravilla, Judita o Kiki Ray, entre d'altres.

NOTA DE PREMSA ELABORADA PER PASSABARRET
Passabarret fent una actuació al carrer
Passabarret fent una actuació al carrer