7.30.2013

Un acte d’agraïment, reconeixement, retrobament i reparació”


PRIMER PATADA I DESPRES TRUITA DE PATATAS ,FIESTA 


President Mas: "En el món de la cultura Flotats és un símbol de país"

  • El cap de l’Executiu afirma que l’homenatge al fundador i primer director del TNC “és un acte d’agraïment, reconeixement, retrobament i reparació”
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest vespre a l’acte d’homenatge a Josep Maria Flotats, fundador i primer director del Teatre Nacional de Catalunya, que “els símbols de país no són només les institucions, o les estructures d’estat, o els himnes o les banderes sinó també les persones” i, en aquest sentit, ha assegurat que “en el món de la cultura, del teatre i de les arts escèniques Flotats és un símbol de país”.
 
Després de reconèixer que “gairebé tots els símbols de país són discutits i estimats, sense excepció”, el cap de l’Executiu s’ha referit a la contribució de Flotats en la creació del Teatre Nacional de Catalunya i ha subratllat que el TNC, “que és una estructura d’estat i es manté perfectament viva”, va reeixir pel compromís del Govern català però també per “la persona sobre la que es va identificar el que havia de ser aquest Teatre Nacional”.
 
El president Mas, que durant la seva intervenció  ha estat acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i del director artístic del teatre, Xavier Albertí, ha destacat també que l’homenatge que avui se li ha fet a Flotats com a director i fundador del TNC “és un acte d’agraïment, reconeixement, retrobament i , si cal, que crec que també cal, de reparació”.
 
 
El conseller de Cultura ha destacat la importància de Flotats en la creació del TNC:“Nosaltres volíem que Flotats tornés al TNC i Flotats volia tornar-hi. Estem per reconèixer a la gent que té la capacitat d'emprendre i el TNC va néixer de l'esforç de moltes persones. Flotats, Jordi Pujol, Max Cahner, Marta Ferusola, etc. sintetitzen l'esforç d'aconseguir fundar el TNC. La constància i la convicció de Flotats ho van fer possible i gràcies a això tenim ocasió de gaudir d'un magnífic teatre. Aquest es un acte de normalitat, amistat... Les persones amb talent han de treballar amb tota la convicció. La mateixa convicció que tinc que aquest nomes es el principi de molts moments que viurem al TNC".
 
Josep Maria Flotats ha manifestat el seu agraïment pel reconeixement rebut: “Moltes gràcies, gràcies de tot cor. No m'he penedit mai de l'esforç de primer any. Avui és un dia de memòria i de justícia, dia de just agraïment. Gracies al que van fer possible aquell TNC. Vull agrair al president Pujol, entusiasme i continu suport, malgrat les campanyes en contra .També a Cahner, Ferrer i Guitart, i Maragall...”