Passa al contingut principal

CIRC AL CASTELL: Dins la Programació de la Mercè, del 20 al 24 de setembre al Castell de Montjuïc

visita  clica sobre la entrada  a http://agendadelcirc.wordpress.com 

LA MERCÈ 2013:  Cinc dies de festa
Del divendres 20 de setembre a dimarts 24, dia de la Mercè, patrona de la ciutat de Barcelona, la Festa Major omplirà els carrers dels millors espectacles que combinen tradició i avantguarda. Arts de carrer, el millor de la cultura popular, del circ, de la música i la dansa durant cinc dies als espais més emblemàtics de la ciutat.

El millor circ, al Castell
El Castell de Montjuïc tornarà a acollir propostes de circ contemporani. Prop de 20 companyies de circ d’arreu del món s’apleguen al Castell durant 3 dies oferint espectacles de les més diverses tècniques i disciplines. Companyies de casa nostra i també d’Àustria, Alemanya, Canadà, Japó o els Estats Units. Destaca el Combinat de Circ Internacional al fossat de Santa Eulàlia amb 7 companyies i espectacles, moltes premiades al prestigiós Festival Mundial del Circ de París.

El Parc de la Ciutadella:
Els escenaris del Festival MAC (Mercè Arts de Carrer) acolliran cantants virtuals, robots, més projeccions de gran format i un ampla mostra del bo i millor del teatre de carrer de casa nostra i de l’escena internacional.

EL CASTELL DEL CIRC
21, 22 i 24 de setembre
Un any més prop de 20 companyies de circ d’arreu del món s’apleguen al Castell de Montjuïc durant 3 dies oferint espectacles de les més diverses tècniques i disciplines. Escenaris al Fossat de Santa Eulàlia, al Fossat Oest i xous itinerants. Companyies de casa nostra i també d’Àustria. Alemanya, Canadà , Japó o els Estats Units.

COMBINAT DE CIRC INTERNACIONAL
L’escenari 1 del Fossat de Santa Eulàlia programa enguany un Combinat de Circ Internacional de primer nivell amb moltes companyies i espectacles premiats al prestigiós Festival Mundial del Circ de Demà de París. Leandro Mendoza “Ley”dirigirà les set companyies del combinat de circ que es farà en tres sessions:12.15h, 16.30 i 19h, d’una hora de durada cadascuna els dies 21, 22 i 24 de setembre.
José Luis Redondo en serà el presentador i el basc Asier el mosso de pista. L’acompanyament musical anirà a càrrec dels Circonautas, una banda especialitzada en espectacles de circ i teatre.
Participen al Combinat de Circ:
Chris & Iris [Alemanya]
Medalla de Plata al Festival del Circ de Demà del 2012, aquesta parella alemanya practica acrobàcies amb la tècnica del hand-to-hand, tots dos tenen habilitats extraordinàries i fan equilibris impossibles.
Duo XY [EUA]
Thomas Evans i Justin Sullivan formen un duet de trapezi en el qual lliguen el seu domini de les tècniques de circ amb unes condicions físiques pròpies d’un atleta olímpic.
Un s’ha format a Seattle i a l’Escola de Circ del Quebec; l’altre ha passat pel Cirque du Soleil. En aquest xou combinen els números de trapezi més depurats amb una poesia excepcional. Van guanyar la Medalla de Bronze al Festival del Circ de Demà de París aquest 2013.
Eric Bates [Canadà]
Va créixer a Vermont (EUA) però es va formar artísticament a l’Escola Nacional de Circ de Mont-real. Eric Bates és el creador d’una proposta sorprenent que demostra que l’element més humil pot ser la base d’un espectacle apassionant. Aquest jove artista fa servir unes senzilles capses de cigars com a matèria primera d’una exhibició d’habilitat en la qual sembla desafiar les lleis de la gravetat amb els seus jocs malabars.
Nacho Flores [Catalunya]
Als centres de creació de circ barcelonins coneixen perfectament aquest artista, que utilitza unes simples capses per bastir un espectacle en què no només crea formes insòlites, sinó que, després, les utilitza per fer-hi al damunt equilibris impossibles. La proposta d’un medallista del Festival del Circ de Demà de París que deixa constància del bon estat de salut del circ català unint les tècniques de la pista i les arts plàstiques.
Ouka [Japó]
Molt talent, hores i hores de pràctica i molta tècnica per aconseguir crear veritables il·lusions òptiques i efectes impossibles. I tot plegat només amb la manipulació d’unes anelles múltiples que semblen desafiar les lleis de la física.
Originals i poètics, els números de manipulació que protagonitza Ouka —que ell anomena ringarts— semblen gairebé un truc de màgia.
Will i Hélo [Canadà]
William Underwood i Héloïse Bourgeois, s’han fet un nom als escenaris de circ de mig món. I no és estrany perquè, tot i que la tècnica de la perxa xinesa és present en molts espectacles de circ, no són freqüents els que estan protagonitzats per dos artistes que comparteixen l’ instrument de treball. Graduats a l’Escola de Circ de Mont-real, captiven l’audiència combinant els seus moviments en un espectacle vertical on duen a terme uns equilibris gairebé miraculosos.
Duo eMotion [Canadà]
Els artistes de Mont-real Morgane Tisserand i Pierre Antoine Chastang han aconseguit
portar les tècniques del trapezi als territoris emocionals amb uns espectacles en què fan poesia pura mitjançant uns moviments delicats i plens d’harmonia. Els exercicis més complicats semblen senzills quan aquesta parella protagonitza les seves coreografies penjada d’un trapezi. Una dansa aèria que té molt de felina i que mostra una química excepcional entre tots dos artistes.

Una dotzena d’espectacles de circ més es presentaran a diferent espais i escenaris del Castell de Montjuïc en horaris de matí i de tarda.
Theatre Irrwisch [Viena]
Wegenstreits Guests
Una companyia que fa humor sobre xanques
Hubei Wuqiao Acrobatic Art School [Xina]
(Dins la programació de la Casa Àsia )
Dotze acròbates d’una de les escoles d’acrobàcia i màgia més conegudes de la Xina arriben a Montjuïc per oferir-nos una mostra d’un art que es va consolidar com a forma d’entreteniment durant la dinastia Qin, entre el 221 i el 206 aC. Era un espectacle propi de la cort, però aviat va arribar al poble i va adquirir una gran popularitat. Ens mostren la raó d’aquest èxit els membres d’una escola que ha obtingut premis prestigiosos dins i fora de la Xina.
Los2play [Catalunya]
Starfatal
Leandre Ribera, un gran del teatre de carrer, dirigeix un espectacle en el qual l’humor, les
acrobàcies, els malabars i els equilibris es barregen en una combinació explosiva.
Circ Pànic [Catalunya]
L’home que perdia els botons
Jordi Panareda és un artista virtuós, encara que es faci passar per una víctima del seu
instrument de treball: una perxa que porta enganxada al coll però que, quan adopti la
posició vertical, esdevindrà l’escenari de les seves evolucions sorprenents.
Bot Project [Catalunya]
Collage
Un xou d’acrobàcies, equilibris, salts, manipulació d’objectes i després un taller on aprendre la tècnica d’aquesta companyia.
Dudu & Cia [Catalunya]
El niu
Al Racó poètic es presenta aquesta proposta de l’Eduard Arnalot, entre el mim i el clown.
Leandre [Catalunya]
No sé
Leandre Ribera és tot un veterà de les arts de carrer. En aquest xou es converteix en un mag del carrer que improvisa, juga amb els espectadors i busca un somriure de complicitat en una proposta que construeix l’artista, però també el públic.
The Matchbox Big Band [Viena]
Banda vienesa que ven així el seu espectacle: toca en festivals, festes, bodes,divorcis, debats parlamentaris, reunions de negocis i, si cal, fins i tot en assassinats.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape