Passa al contingut principal

El Festival de Circ de Terrassa fa un balanç positiu


L’Ajuntament de Terrassa fa un balanç positiu
El Festival de Circ de Terrassa va finalitzar ahir nit, amb una valoració molt positiva per part de l’Ajuntament de Terrassa i de l’Associació Tub d’Assaig 7.70. En aquesta cinquena edició s’ha consolidat la xifra d’assistents i ha augmentat l’interès mediàtic per aquesta proposta amb què Terrassa està esdevenint capdavantera en la promoció i difusió d’aquest art.
Del 3 al 5 de setembre, la Plaça de l’Assemblea de Catalunya s’ha convertit en un gran circ a l’aire lliure amb la participació d’artistes de procedències i estils ben diferents, a més de les companyies residents a l’Associació de Circ Tub d’Assaig 7.70.
En el conjunt de les tres jornades dedicades al món del circ s’han comptabilitzat uns 8.700 assistents, incloent els espectadors i les persones participants en les activitats complementàries.
L’any passat, el festival va reunir uns 8.600 assistents, fet que demostra que s’està consolidant aquesta gran afluència.
Cal tenir en compte que l’any 2011 es van registrar uns 7.000 espectadors i l’any 2010 uns 5.400. La progressió de creixement de públic ha estat molt elevada durant els primers anys i, en aquesta cinquena edició, s’ha constatat la seva consolidació, fet valorat positivament per l’Ajuntament.
La proposta que ha rebut una major afluència ha estat, com és habitual, la Gala del Circ, que va reunir ahir 1.500 persones per seguir les actuacions dels artistes Julie Bergez (contorsió), Mago Manu (màgia), Trio Bolongo (bàscula), Totó (malabars) i Duo Morosof (quadrant coreà). L’acte va estar presentat per Ricky, el professor de tennis. La resta d’espectacles han comptat amb entre 750 i 1.300 espectadors, en funció de l’horari i l’escenari on se celebraven: el carrer Infant Martí o la Xemeneia.
La jornada d’obertura va comptar amb les actuacions de les companyies residents a l’Associació de Circ Tub d’Assaig 7.70. Aquest dia es van registrar unes 750 assistents, xifra que ha estat molt ben valorada per l’organització. Els tastets de circ i les sessions de contes han reunit un gran nombre d’infants, així com els tallers de xapes del Districte Jove.
Totes les activitats realitzades entre el 3 i el 5 de setembre han estat gratuïtes. Els únics espectacles de pagament seran els que ha programat el Centre Cultural Terrassa per contribuir a que el setembre sigui el mes del circ a la ciutat. Aquestes propostes, entre el 14 i el 29 de setembre, estan incloses al programa del Festival de Circ com a activitats paral·leles. Actuaran les companyies PSIRC, Tortell Poltrona i Ateneu Popular de 9Barris. El preu de l’entrada serà de 9€ (accés gratuït amb carnet Super3), però es pot adquirir un abonament per als tres espectacles per 20€.
El programa d’activitats paral·leles també proposarà, per al pròxim 21 de setembre, una nova sessió de «Tastets de circ» per aprendre diferents tècniques. Tindrà lloc de 18 a 20h a la Plaça del Vapor Ventalló.
El Festival de Circ de Terrassa està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa amb la direcció artística i la producció de l’associació terrassenca Tub d’Assaig 7.70. Aquest certamen va néixer l’any 2009 amb l’objectiu de descentralitzar la cultura, potenciar el treball al territori i crear nous públics.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape