9.13.2013

El Festival de Circ de Terrassa fa un balanç positiu


L’Ajuntament de Terrassa fa un balanç positiu
El Festival de Circ de Terrassa va finalitzar ahir nit, amb una valoració molt positiva per part de l’Ajuntament de Terrassa i de l’Associació Tub d’Assaig 7.70. En aquesta cinquena edició s’ha consolidat la xifra d’assistents i ha augmentat l’interès mediàtic per aquesta proposta amb què Terrassa està esdevenint capdavantera en la promoció i difusió d’aquest art.
Del 3 al 5 de setembre, la Plaça de l’Assemblea de Catalunya s’ha convertit en un gran circ a l’aire lliure amb la participació d’artistes de procedències i estils ben diferents, a més de les companyies residents a l’Associació de Circ Tub d’Assaig 7.70.
En el conjunt de les tres jornades dedicades al món del circ s’han comptabilitzat uns 8.700 assistents, incloent els espectadors i les persones participants en les activitats complementàries.
L’any passat, el festival va reunir uns 8.600 assistents, fet que demostra que s’està consolidant aquesta gran afluència.
Cal tenir en compte que l’any 2011 es van registrar uns 7.000 espectadors i l’any 2010 uns 5.400. La progressió de creixement de públic ha estat molt elevada durant els primers anys i, en aquesta cinquena edició, s’ha constatat la seva consolidació, fet valorat positivament per l’Ajuntament.
La proposta que ha rebut una major afluència ha estat, com és habitual, la Gala del Circ, que va reunir ahir 1.500 persones per seguir les actuacions dels artistes Julie Bergez (contorsió), Mago Manu (màgia), Trio Bolongo (bàscula), Totó (malabars) i Duo Morosof (quadrant coreà). L’acte va estar presentat per Ricky, el professor de tennis. La resta d’espectacles han comptat amb entre 750 i 1.300 espectadors, en funció de l’horari i l’escenari on se celebraven: el carrer Infant Martí o la Xemeneia.
La jornada d’obertura va comptar amb les actuacions de les companyies residents a l’Associació de Circ Tub d’Assaig 7.70. Aquest dia es van registrar unes 750 assistents, xifra que ha estat molt ben valorada per l’organització. Els tastets de circ i les sessions de contes han reunit un gran nombre d’infants, així com els tallers de xapes del Districte Jove.
Totes les activitats realitzades entre el 3 i el 5 de setembre han estat gratuïtes. Els únics espectacles de pagament seran els que ha programat el Centre Cultural Terrassa per contribuir a que el setembre sigui el mes del circ a la ciutat. Aquestes propostes, entre el 14 i el 29 de setembre, estan incloses al programa del Festival de Circ com a activitats paral·leles. Actuaran les companyies PSIRC, Tortell Poltrona i Ateneu Popular de 9Barris. El preu de l’entrada serà de 9€ (accés gratuït amb carnet Super3), però es pot adquirir un abonament per als tres espectacles per 20€.
El programa d’activitats paral·leles també proposarà, per al pròxim 21 de setembre, una nova sessió de «Tastets de circ» per aprendre diferents tècniques. Tindrà lloc de 18 a 20h a la Plaça del Vapor Ventalló.
El Festival de Circ de Terrassa està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa amb la direcció artística i la producció de l’associació terrassenca Tub d’Assaig 7.70. Aquest certamen va néixer l’any 2009 amb l’objectiu de descentralitzar la cultura, potenciar el treball al territori i crear nous públics.