Passa al contingut principal
Descripción: Descripción: Descripción: Descripción: Descripción: la-central-positiu-baixa


Residència Escena Poblenou: Atempo Circ Deal

Atempo Circ/Enclave, companyia seleccionada arran de la convocatòria conjunta amb Escena Poblenou, inicia el 16 d’octubre la residència a La Central i el procés de creació de la seva peça Deal que s’estrenarà a l’octubre.

Comencen els assajos del 18è Circ d'Hivern

D’altra banda, a partir de la setmana vinent començaran a La Central del Circ els assajos del 18è Circ d'Hivern, enguany amb la direcció  de Xavi Erra fins al mes de novembre, que entraran a fer residència al teatre de L’Ateneu Popular 9 Barris, per finalitzar el procés de creació.
Descripción: Descripción: P:\USUARIS\LA CENTRAL DEL CIRC\COMUNICACIÓ\LOGOS\Altres Logos\logo Ateneu.jpg


Convocatòria de presentació de nous projectes de creació fins el 18 d’octubre de 2013

Descripción: Descripción: http://www.cryingoutloud.org/wp-content/uploads/2012/12/Iona-Kewney-240x240.jpg
Circus Next és un dispositiu d’acompanyament dels joves creadors del circ a nivell europeu. Té com a objectiu donar suport a l’aparició de noves formes i escriptures circenses, fomentar la recerca i la creació artístiques, els intercanvis entre artistes i la seva mobilitat a escala europea. En aquesta edició, donarà suport a 7 projectes de creació de tota Europa.

El passat 4 de setembre va tenir lloc una sessió informativa a La Central del Circ.
Us podeu descarregar la convocatòria aquí


Aquest projecte està finançat amb el suport de la Comissió Europea

FORMACIÓ

CURS AMB EL COREÒGRAF ROBERTO OLIVAN
28 i 29 de setembre de 2013

**Formalitza la inscripció abans del 13 de setembre i tindràs un 20% de descompte!

Roberto Olivan, ballarí, coreògraf, director d’escena i fundador de la companyia de dansa Enclave i del centre de creació Enclave a Deltebre, ens proposa el taller “L’instint com a font de moviment”.

L’objectiu del curs és treballar a partir del nostre instint animal i de la nostra pròpia creativitat per desenvolupar i descobrir les infinites possibilitats de moviment.

La seva darrera creació, A place to bury strangers, es va estrenar al Mercat de les Flors el gener de 2013.

Aquest curs està dirigit a artistes i estudiants de circ i de dansa.
Descripción: Descripción: 130112.225 web
Durada: 20 hores
Horari: de 10h a 14h i de 15h a 18’30h
Període d’inscripció: Fins el 20 de setembre
Preu: 60€ (socis/sòcies APCC 50€). Cal pagar el 30% del curs per tal de formalitzar la inscripció.  Abans del 13 de setembre 20% de descompte: 48 € (socis/sòcies 40 €)
Per gestionar les inscripcions contacteu amb la Míriam: activitats@lacentraldelcirc.cat

*Podeu trobar tota la informació del curs aquí

LABORATORI AMB ROBERTO MAGRO
Del 25 al 29 de novembre  de 2013

L'actor de circ, una figura creativa: quin training?

La base del training del actor de circ és la flexibilitat del seu vocabulari. Art pobre pel que fa a la quantitat de figures (comparat amb el teatre i la dansa), el circ actual només pot ser creatiu si és capaç de transformar i fer flexible el seu vocabulari a través d’un training específic.

Aquest laboratori de recerca oferirà la possibilitat als participants de descobrir algunes pistes d’exploració en les quals Roberto Magro servirà de mentor apassionat i atent

Durada: 15 hores
Horari: de 15h a 18h
Període d’inscripció: Fins el 18 d’octubre
Preu: 120€ (socis/sòcies APCC 96€). Cal pagar el 30% del curs per tal de formalitzar la inscripció.
Per gestionar les inscripcions contacteu amb la Míriam: activitats@lacentraldelcirc.cat

*Podeu trobar tota la informació del laboratori aquí

** I al desembre, curs de perxa xinesa amb Foucault Falguerolles
     (més informació aviat)


v El dimecres 11 de setembre, Diada Nacional i dimarts 24 de setembre, Diada de La Mercè, La Central del Circ estarà tancada.

Amb motiu dels actes de les festes de la Mercè, l’esplanada del Parc del Fòrum romandrà tancada al públic des de dilluns 16 fins a dijous 26 de setembre.

Per tal de poder arribar a la Central del Circ heu de passar pel col·lector (per l’entrada de vehicles, on hi ha les oficines de seguretat.)

Podeu descarregar- vos el programa de les festes aquí

LA CENTRAL ACULL

Aquest divendres 13 de setembre:: ACTE DE PRESENTACIÓ DEL CURS DE MÀSTER EN GESTIÓ CULTURAL  

La Central del Circ acull el proper divendres l’acte de presentació del curs de Màster en Gestió cultural. Els estudiants del curs faran una visita guiada per l’equipament i un taller a La Central per tal de conèixer millor el circ i els artistes del sector. A continuació, tindrà lloc l’acte inaugural del seu curs de gestió cultural.

I SI ET VOLS DES-CENTRAL-ITZAR

Taula rodona #de creació:: 19 de setembre a Fabra i Coats

El proper 19 de setembre tindrà lloc a Fabra i Coats una jornada sobre les Fàbriques de Creació. S'articularà entorn a una taula rodona amb el títol Fàbriques de creació a Catalunya: coordenades de la nova generació de centres culturals, i comptarà amb la participació de Pere Bàscones, Centre d’Art i Natura de Farrera; Ione Hermosa, La Central del Circ de Barcelona; Llucià Homs, Fàbriques de Creació de Barcelona; Teresa Llobet, Roca Umbert de Granollers i Quim Moya, Calç Gras d’Avinyó.

Descripción: Descripción: C:\Users\usuari-6\Desktop\de creacio.jpg
Entrada gratuïta.
Reserva anticipada a cginer@bcn.cat.
Aforament limitat.

El TERMCAT publica la primera entrega del Diccionari de circ

Coincidint amb la celebració de FiraTàrrega 2013, el TERMCAT publica el Diccionari de circ (acrobàcia, aeris i equilibrisme). L'obra posa a l’abast dels usuaris una selecció de termes del Diccionari de circ, que elabora el TERMCAT amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya.

S’hi poden consultar prop de tres-cents termes d’acrobàcia com ara 3/4 de mortal, picador -a, tsukahara; termes d’aeris com ara caiguda mortal, nus de peu, perxa xinesa, trapezi doble, i també termes d’equilibrisme com ara funambulisme, mans-mans, roda alemanya, al costat d’alguns termes generals (àgil, portador -a, rutina...). Cada entrada inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès, anglès i, en algun cas, italià i alemany, i, si escau, notes complementàries.





Comunicació La Central del Circ
Parc del Fòrum de Barcelona. Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós (Barcelona)
Telf. (+34) 93 356 08 90

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape