10.29.2013

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP proposen Parlament prohibir l'ús d'animals al circ a Catalunya- CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP proposen al Parlament prohibir l'ús d'animals al circ a tota Catalunya.
- PP i C's voten en contra

Es debatrà al gener o al febrer.Barcelona

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP proposen al Parlament prohibir l'ús d'animals al circ a Catalunya

Redacció - 29/10/2013 - 13.46h.
Activistes de LIBERA! protesten davant d'un circ. (Foto: ACN)
Activistes de LIBERA! protesten davant d'un circ. (Foto: ACN)
El Parlament ha registrat una proposició de llei per prohibir a Catalunya els espectacles de circ amb animals. Només el Partit Popular i Ciutadans hi estan en contra. Un total de 99 poblacions catalanes ja tenen una normativa que impedeix que actuïn animals als circs.
CiU, el PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP recullen la petició de l'associació animalista LIBERA! d'estendre a tot Catalunyaaquesta prohibició. Jordi Terradas, diputat del PSC, considera que calia presentar una proposta global d'aquestes característiques: "Era un anacronisme que es permetés en els circs fer espectacles amb animals. Alguns ajuntaments del país ja s'havien avançat".
Si s'aprovés la llei, Catalunya seria la primera comunitat autònoma a l'estat espanyol que prohibeix l'ús dels animals al circ. En tot cas, el debat sobre aquesta qüestió no arribarà al ple almenys fins el gener o el febrer de l'any que ve