10.02.2013

AUTOPITES:CIRCUS DISSEMINATION


AUTOPISTES : CIRCUS DISSEMINATION Construir i reforçar els circuits de difusió a Europa i Amèrica del Nord. Gira pel Sud-oest d’Europa: Catalunya, França i Itàlia 2014.
Autopistes és un projecte de cooperació finançat pel Programa Cultura de la Unió Europea. Els 4 socis del projecte són: La Grainerie – coordinador (França), l’Institut Ramon Llull (Catalunya), La
Tohu (Québec – Canadà) i Subtopia (Suècia). Autopistes es basa en la dinàmica de 4 metròpolis de circ: Toulouse, Barcelona, Montreal i Estocolm.
Autopistes pretén construir i reforçar els circuits del circ a Europa i Amèrica del Nord mitjançant el treball conjunt dels programadors.
Durant el 2014 i 2015, Autopistes organitzarà 3 gires per companyies de circ, amb l’objectiu de desenvolupar xarxes de treball i col·laboracions: - Gira pel Sud-oest d’Europa (França, Catalunya i Itàlia) el 2014. - Gira pel Nord d’Europa el 2015.
- Gira per Canadà i Amèrica del Nord el 2015.
Les companyies podran presentar les seves propostes per formar part d’aquestes gires a través de convocatòries. A cada convocatòria s’escolliran entre 1 i 2 projectes artístics de cada regió; per tant, hi hauran entre 3 i 6 espectacles seleccionats per a participar en cada gira.
Gira pel Sud-oest d’Europa - 2014
La primera convocatòria de projectes seleccionarà projectes del Nord d’Europa, Catalunya i Midi- Pyrénées, per la primera gira d’Autopistes que es realitzarà entre els mesos d’abril a octubre del 2014. D’acord amb la seva línia de programació i amb els seus recursos econòmics, els programadors associats programaran tots o una part dels espectacles seleccionats.
Esdeveniments associats i programadors / Gira Sud- oest d’Europa:
França: Festival Hautes Tensions (La Villette, Paris), Festival Pisteures d’Étoiles (Obernai), Caravane de Cirques (Toulouse). Itàlia: Festival Mirabilia (Fossano). Catalunya- Espanya: Institut de Cultura de Barcelona-La Mercè (Barcelona), Festival Trapezi (Reus), Mercat de les Flors (Barcelona).AUTOPISTES : CIRCUS DISSEMINATION CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES ARTÍSTIQUES GIRA PEL SUD-OEST D’EUROPA
Construir i reforçar els circuits de difusió a Europa i a Amèrica del Nord Gira pel Sud-oest d’Europa: Catalunya, França i Itàlia
Termini de presentació: fins al 18 d’octubre Convocatòria adreçada a companyies del Nord d’Europa, Catalunya i Midi-Pyrénées amb
espectacles disponibles per girar en circuit internacional professional durant l’any 2014.
REQUISITS
Pels sol·licitants: · Estar establerts al Nord d’Europa (Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca), Catalunya o Midi- Pyrénées · Tenir un espectacle sencer disponible per girar en circuit professional a partir del mes d’abril 2014 · Tenir disponibilitat per girar pels festivals i escenaris dels socis d’Autopistes a partir del mes d’abril fins a octubre 2014 · Disposar d’estructura jurídica o ser una companyia formalment establerta · Comptar amb un representant o productor de la companyia responsable de les gires internacionals
Criteris d’avaluació:
· Qualitat artística · Experiència internacional · Potencial d’internacionalització del projecte · Espectacles sense text o amb la possibilitat d’adaptar el text per a una audiència internacional · Web o informació en anglès · Fitxa tècnica · Capacitat d’adaptació de l’espectacle a diferents espais · El fet de disposar d’una versió curta de l’espectacle s’avaluarà positivament
PROCÈS DE SELECCIÓ 1- Convocatòria de projectes: El termini de presentació finalitza el 18 d’octubre de 2013 - Complimentar el formulari de presentació online: LINK (les sol·licituds només es poden presentar online) - La sol·licitud s’ha d’emplenar en Anglès 2- Selecció de sol·licituds (publicació de la resolució el 20 de desembre del 2013) Els socis i programadors associats seleccionaran els projectes d’acord amb la seva línia de programació i amb els seus recursos econòmics.
Per a més informació podeu consultar amb el contacte del vostre punt geogràfic: Socis d’Autopistes : La Grainerie (Midi-Pyrénées – França) : jm-broqua@lagrainerie.net / h-metailie@la- grainerie.net Institut Ramon Llull (Catalunya) tcarranza@llull.cat; gcordonet@llull.cat Subtopia (Suècia): kiki@subtopia.se La Tohu (Québec – Canadà)
Partners associats a Autopistes per la gira del Sud-oest d’Europa: APCC – Associació de Professionals de Circ de Catalunya (ESP) Festival Mirabilia (IT) Festival Trapezi de Reus (ESP)
Institut de Cultura de Barcelona- La Mercè (ESP) La Villette (FR)
Altres programadors associats per la gira del Sud–oest d’Europa:
Festival Pisteurs d’Étoiles (FR) Mercat de les Flors de Barcelona (ESP)
Aquest projecte està finançat pel Programa Cultura de la Unió Europea.