10.01.2013

El TERMCAT publica la primera entrega del 'Diccionari de circ'


El TERMCAT publica la primera entrega del 'Diccionari de circ'


El Diccionari de circ (acrobàcia, aeris i equilibrisme) posa a l’abast dels usuaris una selecció de termes del Diccionari de circ, que elabora el TERMCAT amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya. El TERMCAT ha volgut avançar la difusió parcial de les dades per facilitar la consulta pública de la informació, que es considera ja prou avançada, amb la intenció d'anar completant-ne progressivament el contingut amb la incorporació dels termes de la resta d’àrees temàtiques del diccionari.
S’hi poden consultar termes d’acrobàcia com ara 3/4 de mortalflic-flac endavantpicador -atsukahara; termes d’aeris com ara caiguda mortalnus de peuperxa xinesatrapezi doble, i també termes d’equilibrisme com arafunambulismemans-mansroda alemanya, al costat d’alguns termes generals (àgilportador -arutina...). Cada entrada inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès, anglès i, en algun cas, italià i alemany, i, si escau, notes complementàries.
Amb la publicació en línia, que coincideix amb la celebració de FiraTàrrega 2013, es vol reforçar la voluntat principal d’aquest treball terminològic: que la terminologia del circ, fruit del treball de consens entre el TERMCAT i els professionals d’aquest àmbit a Catalunya, sigui accessible a tots els sectors que en són usuaris.