10.09.2013

“Un Dia de Nassos” al Poble Espanyol amb PALLAPUPAS. Diumenge 13 d’octubre de 2013un dia de nassos
Cartell
EL POBLE ESPANYOL S’ADHEREIX UN COP MÉS A LA JORNADA SOLIDÀRIA “UN DIA DE NASSOS”, IMPULSADA PER PALLAPUPAS
· El proper diumenge 13 d’octubre tindrà lloc aquesta jornada per la qual ja es poden comprar entrades a meitat de preu pel Poble Espanyol i altres equipaments de Barcelona a través del web de Pallapupas (www.undiadenassos.org)
· Els diners recaptats aniran íntegrament destinats a aquesta associació que es dedica a fer més alegre l’estada de nens, gent gran i malalts mentals als hospitals mitjançant actuacions artístiques
· Per aquest dia el Poble Espanyol ha previst activitats especials com una desfilada de gegants a ritme de batucada i un espectacle de teatre a l’aire lliure
Barcelona, 7 d’octubre de 2013 – El proper diumenge 13 d’octubre tindrà lloc la 4a edició d’”Un Dia de Nassos”, organitzada per Pallapupas i apadrinada per l’Andreu Buenafuente i la Sílvia Abril. Un any més, aquesta jornada solidària servirà per recaptar fons per a Papallupas, que ofereix activitats artístiques a nens, nenes i gent gran que estan ingressats en hospitals per tal de fer-los la seva estada més agradable i treballa el teatre com a eina contra l’estigma  amb persones amb malalties mentals.
Un any més, el Poble Espanyol s’ha sumat a aquesta iniciativa oferint l’entrada al recinte a meitat de preu, igual que el Zoo de Barcelona, el Tibidabo i Catalunya en Miniatura. Ja des d’ara es poden adquirir les entrades a meitat de preu pel Poble Espanyol pel diumenge 13 d’octubre a través del web de Papallupas (www.undiadenassos.org).
Aquell dia, al recinte de Montjuïc hi tindran lloc diverses activitats especialment dedicades als petits i adults que s’uneixin a aquesta gran jornada solidària. A les 11 hores la companyia La Fresca oferirà l’espectacle de teatre Paraguataxis a la Plaça Castellana, just a l’entrada del Poble. A les 11:45 h i a les 13:30 h gaudirem de la batucada del grup Festimbal, que farà un circuit des de la Plaça Major fins la Plaça Aragonesa acompanyat pels gegants del Poble Espanyol. I a les 12:30 hores començarà l’espectacle familiar d’aquest mes d’octubre al teatre del Poble. Porta per títol La Lluna d’en Joan i és una poètica proposta de titelles i teatre de gest (aquest espectacle és de pagament, però l’entrada tindrà un 50% de descompte pels que hagin entrat al Poble Espanyol amb entrada comprada a través de Pallapupas). A més, en diversos establiments del Poble Espanyol hi haurà nassos de plàsticdisponibles per a tothom qui ho vulgui, a canvi de la voluntat. Aquests diners aniran igualment destinats a Pallapupas.
L’essència de Pallapupas
Aquesta associació treballa pels nens, nenes i gent gran que estan hospitalitzats i per a persones amb malalties mentals. Pallapupas, la feina de la qual arriba cada any a més de 37.000 persones, busca un espai pel riure durant el procés de la malaltia per convertir així els hospitals en llocs més amables i plens de vida mitjançant actuacions artístiques orientades a infants i gent gran, en estreta col·laboració amb el personal sanitari. Cada actuació es duu a terme de manera personalitzada, tenint en compte l’estat físic i psíquic del pacient així com la seva situació familiar.
Fora dels centres hospitalaris, Pallapupas fa teatre per a persones que pateixen malalties mentals o amb persones que tenen familiars molt propers que pateixen aquest tipus de malalties. El teatre s’utilitza en aquest cas com a eina d’expressió contra l’estigmatització. 
Entrades a meitat de preu (5,50 € adults i 3,12€ infants) a través dehttp://www.undiadenassos.org