Passa al contingut principal

La quarta edició dels Premis Zirkòlika



La quarta edició dels Premis Zirkòlika se celebrarà en una gran Nit de Circ (Nit de Circ) el proper dimarts dia 17 de desembre a la carpa del Circ Raluy instal · lat al Port Vell de Barcelona.
Els premis, que van néixer el 2010 per reconèixer el treball dels millors artistes i companyies de circ de Catalunya, es concediran en el marc d'una 'Nit de Circ' que inclourà un espectacle amb els artistes premiats fa un any i també una soparamb beguda inclosa.
 
La Nit de Circ estarà dirigida per Jordi Purtí, premiat com a millor director en l'edició passada dels Premis. Com a nou patrocinador s'incorpora al Centre Cultural de Terrassa i com a gran novetat, el públic podrà ser patrocinador d'un dels premis a través d'una campanya de micromecenatge / crowdfunding. Les entrades es poden comprar des d'avui mateix a través d'Ticketea.com
 
El proper dimarts dia 17 de desembre es lliuraran els premis de circ Zirkòlika, una iniciativa que té com a objectiu el reconeixement del treball dels millors artistes de circ a Catalunya i que enguany arriba a la quarta edició. Està previst que es premien els millors espectacles de circ de 2013 així com les companyies més en forma. L'anunci de la data de la Nit de Circ ho ha fet avui el director de Zirkòlika, Vicent Llorca, en el marc de Fira Mediterrània que se celebra a Manresa.
 
La gala de lliurament, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i per primera vegada de la Diputació de Barcelona, ​​se celebrarà a la carpa del Circ Raluy, instal · lada al Port Vell de Barcelona, ​​i inclourà un espectacle de circ que comptarà amb l'actuació d'una selecció dels millors artistes catalans que van ser premiats en la passada edició dels Premis.
 
El reconegut pallasso Marcel Gros serà l'encarregat de presentar una gala que estarà dirigida per Jordi Purtí, amb una llarga trajectòria i guanyador l'any passat del premi al millor director per l'espectacle De pas, de la companyia la Industrial Teatrera.
 
Jurat dels premis i categories
Un jurat format per persones amb un ampli coneixement del circ a Catalunya serà l'encarregat de consensuar els premiats en les 10 categories diferents: espectacle de circ de carrer, de circ de sala, de circ de carpa, el nombre de circ, la posada en escena, la millor música original, el millor director, la millor iniciativa per a la projecció del circ, el millor artista novell.
 
Novetats
Els espectadors que assisteixin a la gala podran votar també el premi especial del públic de la gala . Com a novetat, tothom que ho desitgi podrà convertir-se en patrocinador del premi de la gala a través de la campanya de micromecenatge que s'ha posat en marxa a través de Verkami . (http://www.verkami.com/projects/7169  )
 
Entre les novetats destaca també la incorporació als premis del Centre Cultural de Terrassa, que s'afegeix a la resta de patrocinadors: Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), La Central del Circ, Fira de Circ Trapezi, FiraTàrrega, Fira Mediterrània de Manresa, Festival de Mirabilia (Itàlia), Santa Rita Comunicació i Comedia Comunicació.
 
Entrades per a la nit de circ
 
Les entrades, que costen a partir de 15 euros, es poden adquirir a través de ticketea l'enllaç: http://www.ticketea.com/nitdecirc2013  .
 
La Nit de Circ
 
La Nit de Circ és un espectacle, un punt de trobada de tot el sector del circ de Catalunya, un lliurament de Premis i una festa de celebració entre tots els assistents. Després de l'espectacle se serveix un aperitiu-sopar que està inclòs en el preu de l'entrada.
 
Els premis estan organitzats per l'entitat Zirkòlika , un projecte no lucratiu de difusió i comunicació de les Arts del Circ. Zirkòlika edita des de l'any 2004 l'única revista especialitzada en circ, ia més manté un complet i variat portal d'informació per internet (www.zirkolika.com), amb un calendari de festivals, agenda d'espectacles, biblioteca de circ, notícies i reportatges . Paral · lelament Zirkòlika treballa en la formació d'especialistes en circ organitzant jornades d'especialització teòriques i incideix en la creació de nous públics amb una activitat cultural educativa per escoles i instituts (Avui, Circ!). També contribueix al suport a la creació amb la pròpia organització dels Premis de Circ de Catalunya.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape