11.19.2013

Roberto Magro, nou director artístic de La Central del CircJa s'ha resolt la convocatòria de selecció per cobrir la plaça de direcció artística de La Central del Circ i aviat s'incorporarà a l'equip Roberto Magro.
Dins de l’equip de gestió d’aquest equipament, la direcció artística es concep com una tasca de selecció de continguts artístics i acompanyament dels processos creatius que s’hi donen cita, així com una figura de relació de l’entitat amb altres institucions culturals. El càrrec tindrà una durada inicial de dos anys, amb caràcter renovable a dos anys més.

Maria Faura també s'ha incorporat a l'equip de La Central a la plaça de tècnica de producció.
Benvinguts!


Roberto Magro
roberto magro

Artista pluridisciplinari, Roberto es passeja pels escenaris europeus des de fa quinze anys. Estudia després al Centre Internacional de les Arts de l’Espectacle Annie Fratellini i integra la companyia Les Oiseaux Fous l’any 1999 com a pallasso especialitzat en corda llisa. El 2002, crea la cia Rital Brocante amb François Juliot. Amb seu a Brussel·les, col·laboren regularment amb els ballarins de la companyia ROSAS.

El 2005 integra l’Escola FLIC a Torí en tant que director artístic i professor. El mateix any, signa la seva primera posada en escena, Sentimental Manteau per a la Cia ‘Albatros’. 
Ha dirigit espectacles per a les escoles FLIC, ESAC, ACAPA ( TILBURG), Rogelio Rivel, Crescer e Viver i per les companyies MagdaClan, Les Triplettes, Nos No Bambu etc.

Paral·lelament, afila la seva ploma i la seva visió com a dramaturg de diversos projectes i dirigeix el taller de creació de Deltebre Dansa des de 2007. Treballa regularment amb les companyies de dansa Enclave Roberto Olivan, Les Slovaks, Kike Peon Cia i altres.

Ha dirigit l’any 2010 la cerimònia d’obertura dels Jocs Europeus de Gimnàstic Rítmica i crea les coreografies d’esdeveniments i òperes. 
Finalment, va muntar l’any 2007 el Festival de Circ Contemporani de Valcovera (Itàlia) que ja ha arribat a la seva setena edició.