12.01.2013

Concentracio Marea Roja


Informacions d'interès

Marea Roja-Cultura en lluita per un IVA cultural del 4% (4 

  • LA CULTURA NO ÉS UN LUXE

    Des de fa un temps estem assistint a unes polítiques que afecten negativament al conjunt de la població. Aquestes polítiques estan portant a la destrucció de llocs de treball, a la pèrdua de poder adquisitiu i al desballestament de les conquestes històriques en els terrenys social, sanitari, educatiu i cultural.
    En el terreny cultural, clau en la sedimentació de valors, en l’aprofundiment democràtic de l’accés a l’aprenentatge, en el coneixement i el gaudir en l’experimentació, la recerca, els llenguatges i els nous formats i tot el que significa en el procés individual i col•lectiu d’emancipació, llibertat i esperit crític, les retallades publiques no només estan portant a la destrucció de llocs de treball, via acomiadaments no justificats, tancament de sales, ofegament de l’associacionisme de base, veritable constructor de cultura de proximitat, reducció dràstica dels pressupostos de les biblioteques, retards en els pagaments que han posat i posen al límit els agents, els creadors, els treballadors de la cultura i que han comportat i comporten el tancament de moltes petites i mitjanes empreses, cooperatives, associacions o treballadors autònoms i la desaparició de teixit cultural, sinó que, a més, l’increment de l’IVA al 21% ha comportat d’una banda l’acceleració de la precarització i la destrucció de llocs de treball en el sector i de l’altra impedir l’accés de la ciutadania a la cultura, convertint-la en un luxe per a àmplies capes de la població.
    I la cultura no és un luxe. La cultura és l’aliment de l’ànima, eina imprescindible de desenvolupament humà. I l’aliment de l’ànima ha de tenir el mateix IVA que l’aliment del cos. Perquè defensar la cultura passa per, entre d’altres coses, garantir-ne el seu accés.
    Marea Roja – Cultura en lluita fa una crida a tot el sector de la cultura per assistir a una gran concentració, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, el dia 4 de desembre a les 4 de la tarda, per un IVA cultural del 4% (#444) i com a resposta a les polítiques anticulturals dels governs