Passa al contingut principal

El circ de las Vegas 2: Mystère


Aquest és l'espectacle que el Cirque du Soleil té a l'hotel Treasure Island (des de 1993). Si heu vist Alegria, Saltimbanco o Quidam heu vist d'alguna manera un trocet de Mystère. Això és així per dos motius, el primer és que el director és el mateix, Franco Dragone (des del 2000 independitzat del Soleil) i el segon és que molts números que estaven en aquells espectacles (¿els millors?) ara estan a Mystère.

La empremta Dragone és nota des del principi, per les disfresses i maquillatge de fantasia amb goma-espuma a dojo i un seguit de personatges que van deambulant en segon terme per l'escenari i que a vegades intervenen maldestrement en algun número dels artistes. Suposadament, aquests personatges representen un celebració de la vida en el futur i en el passat, etc., etc. (podria ser una altra cosa totalment diferent i ningú ho notaria).

El primer que cal destacar són les entrades còmiques. Brian Dewhurst (que té més de setanta anys) fa d'acomodador desastrós al principi de l'espectacle: enviant la gent a l'altra banda, tirant crispetes pel cap,... I després fa un parell d'entrades més sempre emprenyant algú del públic, per satisfacció de la resta. Pel que es veu, aquestes entrades estan pensades per un altre dels components originals del Cirque du Soleil, Wayne Hronek (que feia el paper abans d'ell). L'altre personatge còmic és una nena petita (Anna Zlatkova, el dia que jo hi vaig anar) que identifica un home de la primera fila amb el seu "papa" al qual li farà fer de tot durant la funció. Són números molt simples i molt efectius que ajuden a apropar el públic el món llunyà de Mystère.

La resta de números de circ interessants són:

1. El cub aeri: Aquest número únic al món creat pel rus Mikhail Matorin pel Moscow Circus (encara que ara treballa amb el Soleil), val un espectacle. El realitza Paul Bowler, el mateix que vam poder veure a Barcelona amb Alegíra. És una combinació perfecta de trapezi i malabarisme amb un cub metàl·lic que dona la impressió de canviar de color depenent de la il·luminació.

2. Mà a mà: Els dos germans Lorador (portugal) fan un magnific número de força i agilitat.

3. Bàscula: Un número realment bo. El final del número l'acròbata que surt disparat de la bàscula aterra al capdamunt d'una torre de tres acròbates. Crec que aquest número també va estar a Dralion o Quidam (si no era molt semblant).

4. Màstils xinesos: La gràcia estètica està en que els acròbates porten unes màscares al clatell i fan tot el número d'esquenes al públic. El número és molt semblant a un que sortia a Saltimbanco.

Altres números menys interessants són els de les barres asimètriques a gran alçada amb quadrant aeri, el de les cordes elàstiques combinades amb trapezi (que ja estaven a Saltimbanco) i el de llit elàstic.

La música en directe encaixa perfectament. És per l'estil d'Alegria, però amb tocs (diguem-ne) ètnics i uns timbals gegants Taiko japonesos que serveixen per fer les parades inicial i final "a lo grande".

Aquest espectacle podria ser perfectament itinerant com Alegria, Saltimbanco, Dralion o Quidam. Està en la mateixa línia, però és segurament el millor de tots. No només per la qualitat de cada número, sinó també pel bon ritme que té tot l'espectcle, que mai decau, gràcies als còmics i les extraordinàries possibilitats tècniques del teatre que fan els canvis en un obrir i tancar d'ulls mentre algun dels personatges distreu l'atenció del públic.

L'única cosa que li puc retreure és l'excessiu amalgama de personatges secundaris (tants com 12 grupets diferents) amb pretensions de simbolitzar alguna cosa, que sovint despistes i no contribueixen en res al desenvolupament de l'espectacle. Sobretot el cargol (de vinya) inflable final que no ve a tomb de res.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape