Passa al contingut principal

De la nit de circ al Teatre Grec

A les 7:30h d'ahir s'obrien les portes del Teatre Grec amb totes les 2.000 localitats venudes des de feia dos dies per veure aquesta nit de circ que s'havia promocionat tant en els últims 5 dies.

L'entrada es va fer molt lenta i la gran cua de la porta semblava que no avançava. De manera que alguns espectacles ja havien començat i la meitat de la gent encara estava fora.

L'espectacle, tal i com s'havia promocionat en els últims dies (no des del principi) tenia dos parts, una primera pels jardins amb tres punts d'actuacions on els espectacles es van repetir dues vegades (per tan només en podies veure dos), també amb alguns jocs de fira, els Mortimers deambulant per allí i la fanfàrria Au près ma blonde a l'entrada. En un espai, hi havien els titelles circenses de Txo Titelles (molt recomanables), en un altre l'excèntric musical Mestre Sobrepera, la trapezista Miriam Edo i el acroportors Cia. Insoportés i en l'altre la música d'Au près ma blonde, Fernando Pose a les pilotes de rebot, Manuela Gracián als equilibris sobre mans i Luciano i Kike (Zahircirco) a la perxa. Aquest últim espectacle estava situat a diferents nivells d'una escala (i el públic a sota de tot), cada número més allunyat del següent, de manera que la perxa a penes es distingia a la llunyania i la il·luminació era insuficient. A part, que cada número va ser molt curt (sobretot la perxa) i no es va poder apreciar del tot la qualitat dels artistes. Cal dir que el públic estava una mica desconcertat, perquè no tothom s'esperava aquesta primera part i, a més, no hi havia espai per acollir tot el públic (ni la comoditat adecuada, encara que els espais eren...bonics), de manera que molta gent va decidir menjar-se un entrepà en espera de la segona part. A més, els intemitjos entre les actuacions va ser potser massa llargs (sobretot tenint en compte que s'enunciava com a espectacle familiar) i la gent no era conscient de com anava això dels intemitjos. De tota manera, els artistes estaven molt ben triats i tots van fer el seu paper.

La segona part era al Teatre Grec. Els Mortimers anaven acomodant a la gent, primer amb entusiasme, però després d'estar-se mitja hora acomodant, ja es van cansar i anaven d'una banda a l'altre sense que el públic s'hi fixés gaire, ja amb ganes que comences l'espectacle que havien estat esperant durant dues hores i mitja. Finalment, els Mortimers fan la presentació amb el seu magnífic número d'striptease musical que va ser un èxit rotund.

Després van venir Le quntet de Boeufs que van desconcertar a tothom (en el mal sentit de la paraula) ja que van fer un concert amb espectacle. O sigui, la base era la música (boníssima i molt ben tocada, per cert), però poc circ i poca gràcia. El ritme es va fer pesat a estones, perquè la gent no anava a veure cap concert sinó circ (i en aquest sentit potser es va arriscar una mica massa en el basant de la fusió d'estils artístics i potser no era l'espai indicat). Números de circ destacables? Potser les caixes de cigars (que comparat amb els malabars de Fernando Pose no era res de l'altre món) o el quadrant aeri (que comparat amb alguna companyia catalano-francesa que jo sé no valia gaire), la resta eren només alguns trucs entre les cançons (un nivell tècnic certament inferior al que s'havia vist en els "aperitius").

A mi la nit em va passar de pressa i bé, però crec que moltes famílies ho van tenir difícil per controlar uns nens que esperaven veure un espectacle de circ a les 20:00h i van acabar veient un concert a les 22:30h (en un dilluns, a més a més).

En resum, si valorem aquesta nit de circ com un canvi per tenir durant tot un mes "la Cucina del arte" o el "Circo Romanés" plantant darrera el MACBA (com va succeir en les dues edicions anteriors), jo crec que hem sortit perdent. Sí és cert que moltes companyies catalanes hi estaven involucrades, però aquestes han tingut un paper d '"aperitu" d'un espectacle d'una companyia francesa que tampoc n'hi ha per tant.

Aquí hi ha els articles de l'Avui i del Punt.

Comentaris

Anònim ha dit…
Bàsicament d'acord. No estava clar quines coses s'hi feien, a on, i a quina hora. El públic no sabia ben bé cap on anar. Però l'aperitiu va estar de conya i s'ho van passar molt bé. A les escales, bons artistes però lluny. I els francesos de l'amfiteatre....sense parar de tocar van adormir la meitat de les criatures, circ poc. I no cal anar a fora per buscar artistes per fer una nit de circ i familiar. T'imagines els que van actuar als jardins fent-ho a l'amfiteatre ? , segur que es podia haver muntat un gran espectacle DE CIRC

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape