6.27.2008

Traces al Mercat de les FlorsAhir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ.
Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle).
Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents.
Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants.
La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un molt bon número de mans a mans ), la roda Syr ( o roda simple com en diuen allà ). o el final del espectacle, els cercles xinesos: mostren uns joves plens de talent, i que saben fer de tot, fins i tot a la mitat del espectacle es posen a tocar el piano, com si fos el mes normal del mon.

Al final de l´espectacle com no, molta gent es va posar d´en peus i va aplaudir, tot esperant mes i mes circ al Grec´09. ( Per si no us heu decidit encara a anar-hi, un petit video )

El Periódico en diu
Marcel Barrera al Punt:
Jordi Jané al Avui
I al Pais: