Passa al contingut principal

El Cirque Eloize està girant per Espanya, però no per Catalunya

Pel què sembla estem fora d'alguns circuits. L'Slava no va passar, l'Avner tampoc i Cirque Eloize tampoc. No sé quin és el problema, no hi ha espais per actuar? els porten productores que no treballen aquí? El pla integral no parla d'insentivar companyies perquè fassin passar les gires per aquí? La veritat no ho sé.

L'espectacle que porten és Rain (que forma part d'una trilogia que va començar amb Nomade i que ha continuat amb Nebbia que sí vam veure a Girona). Si teniu ganes de viatjar una miqueta, aquí teniu les dates. Aquest cap de setmana, per exemple, estan a Saragossa (que és el lloc més proper on actuaran) o sigui que si algú té moltes ganes de veure'ls pot agafar l'AVE (previ desenbossament de 100 euros) i en un moment es planta allí.

Potser algú que l'hagi vist ens pot dir quatre coses...

Comentaris

Joan Ramon ha dit…
Jo el vaig veure a París, fa 3 anys, i em van agradar alguns números. Banquines bàscula, fins i tot les teles.

El que no em va acabar de fer el pes es que començén dient que son una companyia pobra per a fer ploure en un teatre, i després ho fan.

Casualment vaig parlar amb la difusora d´eloize a Espanya i em va dir que ho havia ofert a alguns teatres de Catalunya però no ho havien agafat.
No es que estiguem fora del circuit, si no que no l´aprofitem.
El nacional per exemple només programa circ en la programació familiar.
URI ha dit…
Trist...
Anònim ha dit…
M'encantaria que la gent fora sincera Com veu i com ho esta notant si realment El Pla del Circ esta en marxa a Catalunya , si els grups que resideixen en les ciutats amigues ho noten , si els Circs ja estan en ruta per aquestes ciutats , si les exposicions circenses omplin els espais culturals d'aquestes ciutats com estan les agendes dels artistes les Programacions institucionals, que opina La gent jove que comença els de la makabra els de 9 barris com veiem un futur on la subsistència És un art
Unknown ha dit…
Hola
URI ha dit…
Sobre el Pla Integral jo només puc parlar des de la part d'espectador, però em sembla que a Barcelona s'ha fet un esforç amb la programació de la Mercè i la Central del Circ. Ara bé, ¿hi ha més (o millor) circ que abans? No m'ho sembla, però clar la Central és una cosa que s'ha de valorar a més llarg termini. A Mataró també em sembla que s'ha millorat, amb l'espai de circ a les Santes i el "nou Can Fabregas". De la resta de ciutats, a penes s'ha notat, simplement programen una miqueta més de circ que abans i com deia el Joan Ramón molts cops en la programació familiar (no sempre, però, sinó mireu el cas de Sabadell).

Però en general, a part d'aquestes dues, les demés no em sembla que hagin fet un gran canvi.

I per continuar parlant d'espectacles interessant que passen de llarg, he llegit en aquest bloc:

http://escapareatoronto.blogspot.com/2009/01/obludarium.html

Que la interessant companyia dels Germans Forman (aquells que van venir fa dos anys al Lliure i portaven gallines, però la no la normativa no els va afectar "per endoll"... (algú ho va comentar al bloc)) acaba de passar de llarg de Catalunya, també.
Joan Ramon ha dit…
De totes maneres no crec que tot el que passa per espanya hagi de passar per aquí. A mes a mes no te forçosament res a veure amb el pla integral, ja que a madrid els porta smedia, una productora privada.

Es el teatre privat català que també s´ha d´implicar...
URI ha dit…
Això del pla integral ho preguntava per pura ignorància ¿Afecta d'alguna manera a la programació de circ a les sales públiques? ¿Incentiva la programació de circ a les privades?

I això de que no tots els grups de circ, interessants, que passin per Espanya no hagin de passar per Catalunya... No hi estic d'acord, en condicions normals passrarien. Sinó mira la música, qualsevol grup musical que fa una gira vol actuar com més millor i els dos primers llocs on actuar (perquè hi ha un públic potencial més gran i perquè hi ha més sales) són Madrid i Barcelona.

Que a Barcelona hi ha un problema de sales amb capacitat i voluntat per acollir circ, crec que és tan evident que no cal ni que ho discutim. Sinó perquè el Premi Nacional de Circ de fa uns anys ni tan sols va poder fer temporada a la ciutat?
Anònim ha dit…
hey! jo visc a madrid, vull dir que si algún friki ve fins aqui per veure l'especatcle, s'estalvia l'hotel. (laiahop@hotmail.com).
Més no puc fer... jejejeje
URI ha dit…
A Madrid està fins a l'1 de març... però igualment crec que no podrà ser (en el meu cas). De totes maneres quan hi vagis fes-nos una crònica!

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape