Passa al contingut principal

Cirque Ici a Gijón


Johann Le Guillerm és un artista de culte. En part per la originalitat de les seves propostes i en part per la poca promoció que en fa (intenteu esbrinar on actuarà i ho veureu). És premi nacional de circ de França i va formar part de la primera promoció de Châlons i ha format part de companyies com Archaos o Cirque O fins que va crear el Cirque Ici. Va actuar a l'Expo de l'aigua de Zaragoza, però degut a la poca promoció, va passar força desapercebut malgrat la fabuloses crítiques rebudes.

Tindrem la oportunitat de veure'l amb l'espectacle "Le Secret" a Gijon del 8 al 20 de desembre en una carpa que muntaran a la plaça de braus, tot i que el porten els teatres Jovellanos i la Laboral. Segons diuen no fa mai estades curtes, ja que ell prefereix estar un temps als llocs on actua per anar-se preparant (o sigui que és difícil que vingui a Barcelona per exemple, tot i que ara hi comença a haver artistes de circ que fan temporada a la ciutat i també és complicat que vingui a algun festival convencional dels d'aquí (sí que va estar al festival d'Avignon de fa uns anys, però és una altra dimensió de festival)).

L'espectacle "Le Secret" està integrat dins un projecte més ambiciós anomenat Attraction (que no acabo d'entendre, però que pretén ser un estudi artisticosientífic de l'equilibri).

En resum, que si algú hi va, ens faci una crítica.

Comentaris

el circ aquell ha dit…
Aquí tenim el gran privilegi de contemplar el circo de los horrores que ens proposa la programació del teatre victoria.
Toronto ha dit…
Està bé el Circo de los Horrores? Podrieu donar més dades... no sé jo per les imatges... I a Internet no trobo massa informació! Gràcies.
URI ha dit…
D'entrada et puc dir que costa 35 euros, que a Atrapalo estan per 20 (un preu que en el meu cas fa que m'estigui plantejant si anar-hi o no, donat que ja he vist les entrades del David Shiner fetes pel Suso i els maquillatges espectaculars no em criden gaire l'atenció). Tot sembla indicar que aquesta producció no és tan reeixida com l'original que tan èxit va tenir a Madrid.

Hi ha dos crítiques a Internet:
-La de Jordi Jané a l'Avui: Circ al Cementiri:

http://paper.avui.cat/cultura/detail.php?id=176016

-La del Miquel Moreno a Zirkòlika digital:

http://www.zirkolika.com/?seccion=temaReportaje&id=374

i altre informació també a Zirkòlika:

http://www.zirkolika.com/index.php?seccion=temaActualidad&id=373

La veritat jo tinc curiositat de veure'l només perquè se n'ha parlat molt, no per cap motiu intrínsec...
URI ha dit…
Acabo de veure que també hi ha un vídeo a BTVNotícies:

http://www.btvnoticies.cat/2009/10/05/el-circ-dels-horrors-arriba-al-teatre-victoria/

i no sé si això de treure una serp pitó albina no va contre la ordenança en contra el circ amb animals?

Una altra dada potser d'interés és la puntuació que donen els espectadors d'Atrapalo:

http://www.atrapalo.com/opiniones/entradas/el-circo-de-los-horrores-psicosis_27169.html

un 8.8 sobre 10 amb 258 puntuacions (encara que algunes puntuacions són la producció anterior)
el circ aquell ha dit…
be... el teatre vistoria programa circ molt en la seva linea, aixó si que ho te, una mica rotllo grec.
ara es comença a despertar, diguesim, una falera per programar circ als teatres de barcelona potser incentivada pels propis estacliments publics de cultura.
peró malhauradament barcelona es queda lluny del que podem continuar gaudint d'espectacles de circ que es fan a provincies, amb programacions mes engrescadores.
temps al temps i esperança.
Toronto ha dit…
Definitivament veig no havia buscat gaire bé... perquè sí que hi havia força informació per la xarxa (d'internet!)... Moltíssimes gràcies! La veritat però, tot i que la puntuació de l'Atrapalo és de notable alt, no crec que hi vagi, a mi no m'acaben de convencer... Salutacions i gràcies de nou!
URI ha dit…
És clar que hi ha un interès empresarial creixent pel circ a Barcelona. Últimament i/o properament: Utopia, Scketchofrenia, Circo de los Horrores, Django Eduada & Magic Andreu ocupen espais "grans" durant un període "llarg" de temps, cosa que abans no passava (o com a mínim no tants al mateix temps). Tanmateix, i com algú ha dit en mil ocasions, "falten programadors de circ":

http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=62254301516

i sovint artistes influents passen absolutament desapercebuts actuant en espais alternatius. Un exemple el tindríem en Jean Daniel Fricker, un referent en el món dels malabars que hauria d'haver actuat aquesta setmana al festival Butoh de Barcelona (encara que finalment sembla que ha caigut del cartell):

http://www.barcelonaenbutoh.com/
Joan Ramon ha dit…
Ui, jo no seria tant optimista, pel que en se jo el circo de los horrores va a taquilla, i el victoria el programa per que a madrid va trionfar. El criteri es purament empresarial i no artistic, pel que he sentit el cric tambe va a taquilla...
millor sempre a comarques...

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape