Passa al contingut principal

NOTICIA NEGATIVA PEL CIRC implicats membres d´un circ per traficar amb tigres i lleons

DIARI DE GIRONA
GIRONA | E.PADILLA
Un circ que va parar a Girona el passat desembre està mescat, segons la investigació realitzada per la Guàrdia Civil, en una xarxa de venda il·legal d'animals exòtics -tigres, lleons, llops ibèrics, linxs europeus, guepards, pumes i aus rapaces- que actuava a tot l'Estat i que, fins i tot, oferia animals per Internet. De fet va ser la troballa d'un sospitós anunci a la xarxa -que apareix reproduït a la imatge- l'element que va desencadenar la investigació, que ha culminat amb vuit detencions i la imputació d'un membre del circ. Suposadament, aquest darrer falsificava papers d'animals originaris de l'est d'Europa fent-los passar com a fills de les bèsties que poseeix l'empresa, segons va explicar ahir el tinent responsable de Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Osca Arturo Notivoli.
El circ es va avenir a fer el seu espectacle a Girona sense comptar amb els animals i va ser per això que se'ls va donar permís per venir. A la ciutat hi ha vigent una ordenança municipal que prohibeix l'ús de bèsties salvatges en qualsevol mena d'espectacles, va recordar ahir l'Ajuntament. Però l'empresa ja va ser sancionada el passat mes de juny per agents gironins de Seprona quan era parada a Lloret de Mar, ja que tenien dos lleons i un tigre sense la documentació corresponent.
La primera premisa perquè un animal exòtic pugui ser venut o comprat és que hagi nascut en captivitat, és a dir, dins el circuit destinat a la seva comercialització. La manera de fer d'aquesta xarxa era fer-se dur els animals des de l'Est d'Europa ??-se'ls transportava en furgonetes de lloguer i en condicions pèsimes per a les bèsties- i falsificar la seva documentació, sobretot pel que fa a la seva procedència. Un cop els tenien a les seves mans els venien per sumes de diners molt considerables: s'han arribat a pagar 23.000 euros per un exemplar de guepard, va detallar Notivoli. Els cadells de llop ibèric es venien per 2.500 euros. Sovint, per dissimular la compra d'adquisició es feia sobta la forma d'una falsa cessió de l'animal.
Un animal salvatge comprat de manera il·lícita és pràcticament impossible de legalitzar ja que no hi ha manera de garantir que hagi nascut en captivitat, va alertar Notivoli. Encara que s'hagi comprat de bona fe, si s'és propietari d'un animal exòtic amb documentació falsa aquest serà requisat. "És pràcticament impossible que un particular pugui vendre o comprar un animal així", va assegurar el tinent. Els requisits per poder-los tenir són també molt estrictes.
L'operació Lobezno ha culminat amb el comís de diversos lleons, un tigre, un llop ibèric -que es venia per Internet i després s'intentava per passar per un gos llop txec, una raça canina descenent dels llops dels Urals i perfectament legal- un linx europeu, un guepard, tres pumes, una àguila reial i diversos falcons. La xarxa actuava a Osca, Tarragona, Girona, Lleó, A Coruña, Màlaga, La Rioja, Múrcia, Sevilla i Huelva. En total, s'han detingut vuit persones i s'ha imputat un home més.

Comentaris

Anònim ha dit…
La princesa Estefania dóna suport a una campanya a favor dels animals al circ
18/01/10 02:00 -

El debat sobre els animals al circ és més viu que mai a Montecarlo, la capital del circ. L'European Circus Association (ECA) ha organitzat unes jornades sobre els animals al circ que ha coincidit amb la difusió d'un vídeo de la princesa Estefania de Mònaco en què defensa la presència dels animals al circ, i unes declaracions públiques difoses per la premsa local en què assenyala que «sense els animals, el circ tradicional està mort». Aquest encès debat a Europa, que ha arribat al Parlament Europeu, contrasta amb la situació de Catalunya, on, tot i que la llei de protecció dels animals del Parlament no fa menció dels circs amb animals, cada vegada hi ha més ajuntaments que veten aquests tipus d'espectacles i que només permeten els números amb animals domèstics. Molts dels números estel·lars del festival de Montecarlo són amb animals. Enguany s'ha pogut veure l'actuació del domador alemany d'elefants Sonni Frankello, en què els paquiderms agafen per la trompa nens del públic; les foques de Petra & Roland, que es passegen per les graderies, i el sempre espectacular domador anglès Martin Lacey, que actua amb tretze feres al davant.
Darrera actualització ( Dilluns, 18 de gener del 2010 02:00 )

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape