Passa al contingut principal

TRES FESTIVALS CIRCENSES CATALANS CANVIEN DE DIRECCIO ARTISTICA

TRES FESTIVALS CIRCENSES CATALANS CANVIEN DE DIRECCION ARTISTICA
PRIMER VA SER EL FESTIVAL DE PALLASOS DE CORNELLA
SEGON TRAPECI VILANOVA
TERCER CURTCIRKIT

Aires nous per al circ a l'hora de programar esperem que altres festivals s'animin a canviar , curiós és que de nou els directors són gairebé tots artistes circenses .
Amb la qual cosa el amiguismo es pot barreja amb el professional i fins i tot amb el personal , recordar que són festivals patrocinats Amb diners public.

Comentaris

Anònim ha dit…
Karoli... la teva tendencia a fer planejar la sospita sobre tothom si que es perillosa. Recorda que quest blog es public. I un cop sembrada la sospita, alla queda.
Anònim ha dit…
No és just generalitzar d'aquesta manera. Abans de parlar públicament s'ha de saber de que es parla. Ni amiguisme ni res, només són professionals que volen el millor per el sector... qui millor que artistes amb experiència per dirigir un festival! qui ho ha de fer, si no, els técnics de cultura?
Aquest comentaris a l'aire no beneficien a ningú i per res ajuden a millorar les coses...
karoli ha dit…
Respondre a Anònims sense nom
Aires nous per al circ la vida segueix i canvia en bé de tots que millor que artistes per a dirigir els desti de tots i qui a dit el contrari Ni tinc sospites ni tinc tendències ni estic generalitzant , en cada festival Hi ha un estil i un saber fer que queda Constància en la pista i darrere de cortines ni vull sembrar ni crear perill si hi ha Canvis és perquè hi ha motius siguin de l'índole que siguin però bén vinguts i si Un director vol convidar als seus amics doncs fa molt bé i si arriba a ministre També.
Anònim ha dit…
Dius que no vols fer el que fas. Fes-t'ho mirar colega.
Anònim ha dit…
esta bé que hi hagi dicesió, les critiques encara que a vegades destructives només fan que reaforçar l'evolució, replantejar-se... creixa... no tenquem les portes a ningú, ni a criticar, ni a defensar-se,

visca el circ i la vida
Joan Ramon ha dit…
Per a mi no tot es pot justificar amb que ajuda a reforçar l´evolució... replantejar-se...
una critica destructiva, destrueix. Que un artista reconegut digui que pel fet de que un director de festival sigui un artista "l´amiguismo es pot barrejar amb el professional" es aberrant.Per a mi que un artista de circ dirigeixi un festival de circ es el mes normal que hi ha.
URI ha dit…
El que no em queda clar de la crítica inicial és quin tipus de professional (o perfil de persona amateur) hauria de dirigir un festival.

Si algú pensa que no hauria de ser cap artista, hauria de fer una contraproposta. La realitat (catalana si més no), és que hi ha molt pocs tècnics especialitzats en circ i massa sovint les programacions de circ les fan programadors que es guien simplement pel pressupost de cada espectacles sense, moltes vegades, saber ni què s'està programant. D'avant d'aquesta realitat no veig cap raó perquè els artistes no puguin dirigir un festival. És més crec que és la millor possibilitat dintre la nostra realitat local.

Parlant d'exemples concrets. La programació del Trapezi de Vilanova d'aquest any em sembla excel·lent. Des del meu punt de vista la millor programació en molts anys. Parlo des del punt de vista de l'espectador i, sincerament, els últims anys em feia molta mandra baixar a Vilanova, però aquest any hi hagués anat cada dia si hagués pogut.

Sobre l'amiguisme, no crec que els festivals dirigits per artistes programin més els amics que, per exemple, altres festivals dirigits per productores de circ que solen programar els artistes que ells mateixos produeixen. Exemple: Festival de Pallassos de Cornellà. Tot i amb això, crec que la programació del Festival de Pallassos de Cornellà era bona (inclús molt bona en algunes edicions).
Anònim ha dit…
La Vida esta plena de Amiguisma en tots els sectors i per fer el comentari ,es una critica destructiva , es aberrant

adj. Dit d'una cosa: Que es desvia o aparta del normal o usual.

El comentari era en positiu canvis?millor programació?

URI DIU La programació del Trapezi de Villanova d'aquest any em sembla excel·lent.

URI Sobre l'amiguisme, no crec que els festivals dirigits per artistes programin més els amics que, per exemple, altres festivals


I no tinc cap proposta de com ha de ser un director de Festival a mi em sembla bé que ho dugui una empresa, un artista ,una companyia,una juntament, un tècnic de cultura , un representant , una associació.
Tan sols he dit que hi h´amiguisma.
karoli ha dit…
el ultim cometari te nom Ramon Karoli
perdoneu
Anònim ha dit…
karoli..... un xic més de coherència et convidria i de poder de sintessi, també.
sinó seguiràs, a vegades, sent una mica ganapia, tanoca i potser si m'apretes poca solta, el que és una veritable pena.
per no dir res sobre l'elegancia tardiva que ens acabes de demostrar...
Anònim ha dit…
Supongo que es un linchamiento a la persona pero tiene toda la razón hay mucho amiguismo y decirlo en publico no gusta a todos o casi todos.
Porque no hablamos de la noticia que hay mas abajo eso es amiguismo
político.
Anònim ha dit…
...supone usted mal y no creo que sea un linchamiento. Considero que exagera usted, si me lo permite. A mi entender se trata de una llamada de atención al Professor Karoli que le permitirà - esperémoslo- en lo sucesivo, meditar antes de redactar sus siempre celebradas noticias.
suprunaman ha dit…
Viure d´amiguismes és tan trist com viure criticant els amiguismes...

El problema és quan hi ha enemiguismes...
karoli ha dit…
Moltes gràcies a tots per les vostres reflexions. Insults, Critiques.
Em penedeixo de: dir que hi ha amiguisma
de sembrar sospites
de no millorar les coses
de no fer el que dic
de ser aberrant
de ser ganapia
de ser tanoca
de fer pena
de tenir una vida trista
De no meditar

Com càstig deixére de publicar en el blog
i apartir d'avui comencére a meditar que a la vida
No ya amiguisma.

adeu a mi m ´agrada el circ.
URI ha dit…
No em puc estar de dir que em sap greu les coses hagin acabat així.

Està clar que aquest tema ha ferit més d'una sensibilitat. Llàstima. La idea que hi ha darrera aquest bloc no és la de molestar a ningú, encara que entenc que no a tothom li agrada el que llegeix. En tal cas, fa molt bé de dir el què no li agrada. El pitjor del cas és no poder parlar de les coses amb normalitat, rectificant si cal o simplement que quedi clar que no tothom veu les coses de la mateixa manera i en paus.

Potser algunes acusacions ambigües i alguns insults gratuïts no siguin les aportacions més interessants que s'han pogut llegir en aquest bloc, però cadascú és com és.
suprunaman ha dit…
Estic d´acord amb l´Uri, em sap greu també.
No em de deixar que les coses arribin a lo personal.
Crear debat és important, prò no arribar a temes personals també ho és.

ànims..
Me parece muy mal como se solucionan las diferencias, creo que Karoli esta en su derecho de hablar y decir lo que piensa, para mi con mucha razon, le duela a quien le duela, claro que ahi siempre estan los anonimos que no dan la cara para soltar hachazos y hablar de lo que es correcto y lo que no. Hace tiempo que no participo ni en este blog ni en nada relacionado con nuestro mundillo circense, por que creo que si hay mucho amiguismo y mucha hipocresia, todo depende de a quien conoces o como te llamas.

Solo es una opinion personal.

Aupa anonimos abrir la bocaza, ahora.
Anònim ha dit…
Karoli está en su derecho de hablar, y el resto, anonimos o no, también. ¿O los demas deberían callarse y acatar?

De todas formas el administrador de este blog podría cerrar ya este tema, si es que eso es posible.

Es una pena que entre profesionales del circo haya tanta mala onda.
La verdad es que en lo de la mala onda te doy la razon, anonimo, aqui queda reflejado. Por su puesto que anonimo o no estas en tu derecho de expresar lo que pienses o sientas pero no es necesario faltar al respeto a nadie, te guste su opinion o no. Cerrar el tema por que ? Parece que por fin se habla aunque no sea correctamente, queda claro que quien se rasca es por que le pica, acaso tu cres que no hay amiguismos ?
Aunque el tema a discutir pienso que no es este y creo que Karoli simplemente expresa su opinion en positivo y habla de cambios, creo que lo mejor para la profesion es que nosostros los artistas organicemos nuestros propios festivales, pero es cierto que tambien hay un riesgo de incidir en lo personal, en cambio un tecnico de cultura puede ser mas objetivo a la hora de valorar una propuesta a nivel artistico, aunque es cierto que carecen en su gran mayoria de conocimiento tecnico. La solucion no sera facil y pienso que hay que hablar mas y discutir menos, si queremos llegar a buen puerto.

Salut i Circ
Anònim ha dit…
Jo es que al·lucino.

Només faltaria que si un artista programa un festival no pogués programar a artistes amics si l'espectacle té qualitat.

Si han de programar no en funció de la qualitat de l'espectacle, sinó en funció de que no siguin amics seus, això seria condemnar a l'ostracisme a aquests artistes programadors. Perquè llavors... quin artista voldria ser el seu amic?

No fotem.
Joan Ramon ha dit…
Estimat Karoli jo també he deixat d´escriure durant èpoques al blog per que estava enfadat, o avorrit o cansat... De totes maneres ja saps que pots escriure quan vulguis.
Ara passaré a explicar-me crec millor el comentari que vaig deixar.
Gent bona i dolenta n´hi ha a tot arreu, el que no es pot dir jo crec es que pel fet de que sigui un artista de circ dirigira millor o pitjor un festival.

Cal parlar del bon o mal rotllo que hi ha a la professió? Jo he sentit parlar-se malament entre ballarins, actors, arquitectes. per què hauríem de ser diferents?

Es realista pensar que tots hem de ser amics? jo crec que em porto be amb molta gent però es obligatori?

I ja que hi som quina funció hauria de tenir aquest blog? la de fer que tothom sigui feliç? fer que cada cop mes hi hagi gent interessada en el circ?
Sigue alucinando, pero no lleves las cosas al extremo, no significa que por ser artista y direcctor de un festival no puedas programar a los amigos, por supuesto se entiende que como artista siempre tendras amigos tambien artistas, asi que es casi imposible no contratar algun amigo, cualquiera de nosotros tambien lo haria, o no?
Otra cosa que no esta tan clara es si valorarias mas la amistad o la calidad artistica. Ya se que es algo muy personal y sobre gustos no hay nada escrito. Supongo que eres director de algun festival y has contratado amigos, no trato que te sientas mal en ningun momento, solo que se reflexione de lo que creamos puede ser mejor para la profesion.

Txupi
Hola Circquetincson, estic molt d'acord amb tu en que pel fet de ser artista de circ no vol dir que dirigira millor un festival. Pero jo crec que te mes coneixements que un tecnic de cultura i hauria de ser un benefici per a la profesio tenir artistes directors.
Les teves preguntes son molt coherents i raonables, per a mi el problema es que es falti al respecte a l'hora de parlar en un medi public com aquest, ja siguin amics o no.

Txupi
Anònim ha dit…
Karoli la verdad es que me decepcionas, porque después de arrimarte a la candela te diste cuenta de que tenías rabo e' paja... Ahora anuncias tu retirada despues de que ANONIMOS te dijeran lo que te dijeron. ¿Cómo pueden afectarte los comentarios de gente SIN NOMBRE, es decir, de NADIE?

Otr@ Anónim@ ;)
Passabarret ha dit…
Quina pena atacar per l'esquena i des de l'anonimat a en Karoli.

La opinió es pot debatre, però no s'hauria d'atacar des de l'ombra. A aixó n'hi dic "terrorisme d'opinió".

No crec que la administració del blog hagi de tancar cap tema, però potser sí limitar l'accés a l'opinió als anònims, que sobint es dediquen a crear mal rotllo a on n'hi ha d'haver (en llenguatge informàtic no se'n diuen "trolls" a aixó?).

Karoli, et damano que no deixis de publicar. Les teves aportacions sempre estan entre les més interessants del blog.

David Passabarret
Anònim ha dit…
anònim, -a
adj.
1 [autor d'una obra o d'un acte] De nom desconegut o que no vol ser conegut : van trobar un llibre de cobles d'autor anònim .
2 [obra, acte] D'autor desconegut o que no es dóna a conèixer : carta anònima; acte anònim .
3 [persona] Que no és famosa ni coneguda : durant la guerra molts joves anònims van perdre la vida a les trinxeres .
||
n. m.
4 Escrit literari d'autor desconegut : El Lazarillo de Tormes és un famós anònim del segle XVI .
5 Escrit o carta d'autor desconegut amb un contingut sovint amenaçador o ofensiu : va rebre un anònim amb amenaces de mort .

Be... Abans de proclamar alegrement la prohibició d'escriure anònims en aquet blog, llegim i pesem en el sentit de la paraula en qüestiò i a veure si aquí no s'estarà fent de tot plegat un gra massa.

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape