Passa al contingut principal

Els quebequesos Les 7 doigts de la main es tornen bojos amb el circ

Els quebequesos Les 7 doigts de la main es tornen bojos amb el circ
Temporada Alta completa el cartell internacional de la setmana amb el coreògraf Jan Fabre

GIRONA | AGÈNCIES/DDG
La companyia del Québec Les 7 doigts de la main porten avui i demà fins a l'escenari del Teatre Municipal de Girona PSY, un espectacle de circ i acrobàcies que s'introdueix en el món de la bogeria i en les profunditats de la psique humana. Els onze artistes que participen a la peça interpreten personatges que pateixen afeccions com amnèsia, paranoia, al·lucinacions, dependència i addiccions, obsessió compulsiva i agorafòbia. I tot això, interpretat amb les diverses disciplines del món del circ com malabarisme, corda vertical, equilibris sobre bastons, acrobàcies, llençament de ganivets i salts de bàscula, amb la intenció d'evidenciar el vincle entre cos, ment i esperit.
"Cadascú de nosaltres interpreta una afecció, i entre tot fem teràpia", va explicar ahir en roda de premsa Guillaume Biron, un dels integrants de la companyia. El personatge que ell interpreta pateix al·lucinacions auditives i visuals, i poc a poc el circ li va curant aquesta malaltia.
Un altre dels artistes, Nael Jammal, interpreta a un personatge hipocondríac que "té por de caure, a estar malalt i a fer-se mal", motiu pel qual lluita contra els seus temors fent equilibris amb les mans.
"En temps de crisi i retallades en la sanitat és ideal fer un espectacle com aquest. Especialment en un país on es dediquen els mateixos diners a la cultura que als antidepressius", va assenyalar amb ironia el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer. A més, va afegir que aquesta és una proposta "molt gamberra" que demostra el nivell del Québec en propostes circenses, com el Cirque du Soleil.
No obstant les constants comparacions, els artistes de Les 7 doigts de la main han volgut distanciar-se dels seus compatriotes, assenyalant que no comparteixen moltes de les seves propostes: "És cert que el Cirque du Soleil ha revolucionat la imatge del circ i ha introduït un concepte diferent al dels elefants, els pallassos i els lleons, però els seus espectacles són tant grans que la personalitat dels artistes es difumina en el tot", va senyalar Jammal.
Ell mateix va recordar que li van oferir col·laborar amb ells, però que va preferir romandre a la seva companyia perquè té la possibilitat de crear espectacles desde zero i això és "un gran repte".
Les 7 doigts de la main és una de les companyies de circ més reconeguts, i han realitzat projectes tan aclamats com el Taces que es va poder veure al Grec 2008, i al Tívoli el 2009, i el Projecte Fibonacci que es va presentar l'any passat a La Central del Cirsc de Barcelona.

Fabre i "Preparatio Mortis"
Però aquesta no és la única proposta internacional programada dins Temporada Alta per aquest cap de setmana; i és que avui arriba al Teatre de Salt Preparatio Mortis, del coreògraf belga Jan Fabre. Amb una única ballarina, Lisa May, apel·la a la mort com a eix de creació de nous somnis i desitjos.
"És precisament a través de la mort que aprenem a mirar la vida de forma diferent", va dir ahir Fabre en la presentació d'aquest espectacle. Cal recordar que el coreògraf belga ja havia presentat en anteriors edicions del festival gironí Another sleepy Dusty Delta Day i Quando el uomo principale e una donna.
Pe que fa al nou espectacle de Fabre, es caracteritza per "la força i la perfecció en l'execució del moviment" per part de Lisa May, "el gran potencial visual que conté i el virtuós acompanyament d'òrgan", tocat per Bernard Foccroulle. Preparatio Mortis se serveix del cos humà, la transformació i l'ideal utòpic, per abordar el tabú de la mort dins de la societat contemporània, atorgant-li un lloc privilegiat en la vida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape