8.28.2012


Data de publicació: 28/08/2012

"L'aprenent de pilot" retrata la vida de l'artista de circ Blai Mateu

Dimecres, 23.20, al 33

Blai Mateu, artista de circ  presenta el seu darrer muntatge a Amboisse.

Blai Mateu
Blai Mateu
Blai Mateu: Format a l'École Nationale de Cirque de Châtellerault i al Centre Nationale des Arts du Cirque de Châlons-en-Champagne, Blai Mateu va començar la seva trajectòria el 2000 amb el muntatge "¿Porqué no?", seguits de "La tribu lota" (2001), "Bechtout" (2003) i "Ï" (2007). El 2009 va estrenar amb la seva companyia "Le sort du dans", muntatge que actualment està de gira. Malgrat el caràcter nòmada de la seva activitat, la companyia té la seu a França i el programa ofereix un retrat d'una de les seves estades en territori francès, concretament a Amboisse, presentant el seu darrer muntatge. 

El programa
En homenatge al protagonista de l'obra de Carles Soldevila "Lau o les aventures d'un aprenent de pilot", professionals del món plàstic, escènic o musical mostren al teleespectador com és la seva activitat laboral a l'estranger, i quines són les particularitats que la diferencien dels sectors existents a casa nostra. 

El programa s'endinsa en el dia a dia dels artistes, i en retrata l'entorn laboral directe, el contacte amb el públic i la vida personal. Aspectes que obren les portes a la reflexió sobre com s'articulen les polítiques culturals fora del nostre país i quins són els actius que tenen els nostres artistes.

"L'aprenent de pilot" s'endinsa en universos sectorials diferents ubicats en territoris diversos oferint un complet ventall de situacions, des del d'un director d'òpera estrenant una peça a Basilea, fins a una actriu en cartell a Buenos Aires o les vivències d'un artista plàstic que fa més de 20 anys que viu i treballa a Nova York.