8.30.2012


Salima Peippo, artista de cric canadenco-finlandesa, impartirà les classes al Gabriel Ferrater
Fitxatge professional pel nou Batxillerat de les Arts del Circ i el Gest
Malabars, acrobàcia, bola d'equilibri, cable d'equilibri, minitrampolí, llit elàstic, trapezi fix, cordes i teles. Aquests seran els continguts de les matèries que impartirà Salima Peippo, l'artista de circ canadenco-finlandesa que l'ajuntament de Reus ha contractat per incorporar a l'institut Gabriel Ferrater. D'aquesta manera, avancen a bon ritme els treballs de preparació del nou curs pilot de Batxillerat de les Arts del Circ i el Gest que es farà el corresponent centre educatiu.
29/08/2012 - CULTURA I OCI
Salima Peippo
L'artista de circ Salima Peippo(Cedida Aj. de Reus)
Reus.- Redacció
Fundadora d’ArtMove Studio i professora de classes específiques de circ, l’artista Salima Peippo té doble nacionalitat finlandesa i canadenca. Des de ben petita ha fet teatre i dansa i ha actuat per tota Finlàndia. Ha treballat com a presentadora de shows, ballarina actriu i model, fins al punt de representar Finlàndia al certamen de Miss Món. Tot i amb això, el seu objectiu era dedicar-se al circ. Va obtenir el diploma a l’escola Turku Plythechnics Arts Academy que l’acreditava com a professora de circ i, posteriorment, va entrar a l’State Circus School de Moscou. Des del 2005 es dedica professionalment al món del circ i ha viatjat per tot el món.

Nova oferta de Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest


L’Ajuntament de Reus i el departament d’Ensenyament de la Generalitat han acordat crear una nova oferta de Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest a la ciutat de Reus a partir del curs 2012-13. Aquesta nova especialitat s’oferirà dins el Batxillerat en la Modalitat de les Arts – Via Arts Escèniques de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus.

Aquests nous estudis neixen per donar resposta a les inquietuds de formació en el món del circ i les arts gestuals, arts arrelades a la ciutat de Reus i en creixement gràcies a la Fira del Circ de Catalunya – Trapezi i al Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, COS.

L’alumnat que vulgui presentar-se a les PAU, a banda de les matèries comunes, podrà triar entre dues matèries de modalitat vinculades a les PAU que es fan a segon curs: Història de l’Art i Comunicació Audiovisual, la qual cosa garanteix la possibilitat d’estudis universitaris posteriors que requereixin aquesta prova.