2.24.2013

cronicas de figueres per Macel Barrera


Marcel | dissabte, 23 de febrer de 2013 | 12:18h
A jutjar per la reacció del públic i el nivell dels aplaudiments al final de la funció d'ahir divendres (espectacle vermell del Festival de Circ Ciutat de Figueres), la companyia xinesa Jinan Acrobatics Troupe i la parella russa de perxa xinesa Duo Funckoholiks van ser dos dels triomfadors d'una nit freda al carrer -el temps amenaçava neu- però càlida a la carpa, amb un bon ambient (els coneguts com a cavallitus per als nens, crispetes, botigues i l'orquestra Versatile tocant bandes sonores de pel·lícules de cinema). 

Es van omplir les 2.244 butaques de l'aforament. El festival ja ha venut a la taquilla 20.000 entrades, 6.000 més que fa un any. A l'entrada de la carpa, els voluntaris del festival -molt amables-advertien al públic que vigilés de no ensopegar amb els cables. 

A la carpa, la veritat, és que bastant més comoditat que un any enrere, quan es va desbordar i va haver un overbooking a la grada. El festival ha donat aquest any un salt endavant a nivell organitzatiu. 

Els qui van tenir alguns problemes van ser els artistes a la desfilada inicial de la funció. Els passadissos són massa estrets perquè els artistes, amb les banderes incloses, passin en dues files oposades, una cap a la dreta i una altra cap a l'esquerra. Es va veure algun cop de colze per aconseguir passar pel passadís -que no és ample com el del festival de Montecarlo- i arrencar la funció, que va començar mitja hora tard i va durar tres hores, de les 9 del vespre fins a la mitjanit. Al final de la funció, el públic va acabar ovacionant dret als artistes. 

A nivell artístic, una primera part irregular va donar pas a una segona part més completa i interessant. De la funció d'ahir cal destacar el número de l'artista russa Yana Serdyukova (trapezi), la companyia de rússia Trio Attar (malabars) i els també russos Olga & Sergey Sharkovich (corda fluixa). 

Avui estan previstes tres presentacions de llibres, sardanes, la repetició de l'espectacle blau i un espectacle al Teatre Jardí amb el pallasso de Figueres Àngel Amieva com a protagonista. 

I per cert, almenys ahir el Castell de Figueres quedava molt lluny. Ningú recorda ja el trist veto dels militars al més gran espectacle del món.

A la imatge, l'artista russa Yana Serdyukova.