3.25.2013


Manifest de l’AADPC del Dia Mundial del Teatre 2013 escrit per en Lluís Pasqual

Dia Mundial 4 colors
Ciutadans,  ja n’hi ha prou! Ha arribat el moment de perdre la por i des de qualsevol escenari, o convertint en escenari el carrer, ser els primers en alçar la veu amb tots vosaltres.
  • Per exigir cada dia als nostres governants una educació responsable per als nostres fills.
  • Per exigir cada dia als nostres governants una sanitat digna i solidària.
  • Per exigir cada dia als nostres governants que la corrupció, que es nodreix directament de la nostra sang, sigui perseguida i castigada sense excepció.
I si penseu que no només en un dia especial com el d’avui, sinó dia rere dia, val la pena que lluitem junts també per conservar  aquest espai de llibertat  de pensament i d’expressió que es diu Teatre.
  • Un lloc on la mentida no és un engany ni una humiliació sinó un exercici pactat de la intel·ligència.
  • Un lloc on una col·lectivitat es reuneix lliurement   per compartir memòria, pors i esperances.
  • Un lloc que ens obre les portes de l’esperit i ens fa més savis. I la saviesa ha portat sempre a comprendre les raons dels altres i no a trepitjar-les.
Exigiu també Teatre als nostres governants, perquè el Teatre forma part , i amb molt d’orgull, de la nostra vida i la nostra Cultura. I tant la vida com la Cultura son Drets Legítims. Per a tothom!
lluís pasqual
abril 2013
Alhora, us fem arribar també, el Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre 2013 del Dario Fo clicant als següents enllaços: en català i en castellà