8.22.2013

1 FESTIVAL SENSEPORTES HISTORIC


HISTORIC
 
"Senseportes" Col.lectiu d'Artistes Professionals de les Arts Escèniques d’Argentona, pren el seu nom del primer (i únic) Festival de Teatre de Carrer organitzat per artistes de la vila l'any 2007. En aquesta primera edició el Col·lectiu Senseportes va treballar altruistament  per tal d’engegar un esdeveniment cultural obert a tota la gent del poble.

Amb la pretensió de convertir les places del poble en un 'espai màgic' on els visitants gaudissin d'un 'viatge d'emocions', el Festival va comptar amb la col·laboració de formacions d'arreu d'Europa i de l'estat espanyol. Aquesta proposta del Col·lectiu Sense Portes va portar més d'una desena d'espectacles teatrals a la plaça de Vendre i a la plaça de l'Església d'Argentona. Una bona part dels xous van anar a càrrec de companyies belgues, franceses i angleses, que segons la mateixa organització "porten molts anys d'avantatge" a Catalunya pel que fa al teatre de carrer. Un dels espectacles destacats és It izzz some sing, del belga Bernard Massuir; així com Démodés, una de les propostes argentonines de la mà d'un dels membres del Col·lectiu Sense Portes, Leandre Ribera. En tots els espectacles, la decoració i transformació de l'espai públic i la interacció amb els espectadors seran elements característics. Durant els dies que duri aquest festival, el cap de setmana del 12 i el 13 de maig, els carrers d'Argentona seran plens d'humor, tant pel que fa als espectacles programats, com pels grups d'animació que aniran conduint als vianants fins a les places. En la presentació del festival, aquest dimecres, ja s'ha vist una petita mostra, en què uns operaris "s'enduien" les portes del poble per deixar-lo "sense portes".

Des de l'Ajuntament, es va veure amb molt bons ulls la proposta, i l'alcaldessa d'aquell moment, Ester Merino, va mostrat la voluntat de seguir-hi col·laborant en els propers anys si la cita es consolida. "El que més ens agrada és que això neixi de mans de joves d'Argentona", ha comentat Merino. La regidora de Cultura, Cristina Navarro, ha celebrat que 'dóna molta vida vestir d'art l'espai urbà'.

L'Ajuntament va canviar de color polític i el Festival va morir tot acabant de néixer.